Recept zoekresultatenAnanas geflambeerd met wodka, speculaasijs
Delhaize logo
  • Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Dessert
Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • een snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • 1/2 grote ananas (of 1 kleine)
  • pure cacao en Mikado’s voor de afwerking
  • speculaasijs
  • 4 eetlepels wodka

Begin met koken

  1. Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
  2. Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
  3. Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
  4. Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
  5. Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
  6. Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.

Kooktip

Gebruik voor het verwijderen van de “ogen” uit de ananas het U-vormige deeltje aan de zijkant van een dunschiller. Dat gaat veel makkelijker dan met een mes.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs