Recept zoekresultatenAmandeltaart met pruimen en tijm
Delhaize logo
  • Amandeltaart met pruimen en tijm
    D
Amandeltaart met pruimen en tijmD

Amandeltaart met pruimen en tijm

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 1 kg pruimen
  • 4 eieren
  • 300 g amandelpoeder
  • 1 rol zanddeeg
  • 1 el suiker (om te bestrooien)
  • 1 takje tijm
  • 200 g boter
  • bakparels, propere steentjes of droge linzen
  • 250 g suiker
  • 20 g boter in blokjes
  • 1 kg pruimen
  • 4 eieren
  • 300 g amandelpoeder
  • 1 rol zanddeeg
  • 1 el suiker (om te bestrooien)
  • 1 takje tijm
  • 200 g boter
  • bakparels, propere steentjes of droge linzen
  • 250 g suiker
  • 20 g boter in blokjes

Begin met koken

: 20 min. + 1,25 u baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Rol het zanddeeg met het bakpapier uit in een taartvorm met een diameter van ± 28 cm. Leg er bakpapier over en vul met bakparels, propere steentjes of droge linzen. Bak de bodem 10 min. blind in de oven.
3
Meng intussen de eieren, de suiker en de boter in de keukenrobot. Voeg er het amandelpoeder bij en meng goed tot je een smeuïge amandelcrème krijgt.
4
Haal de taartbodem uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
5
Snijd de pruimen in 2 en haal de pit eruit. Leg de halve pruimen op de amandelcrème. Bestrooi met de suiker en leg op elke halve pruim een klein blokje boter. Verdeel de tijm over de taart.
6
Bak de taart 40 min. in de oven op 170°C. Verlaag de temperatuur tot 150°C en bak nog eens 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Rol het zanddeeg met het bakpapier uit in een taartvorm met een diameter van ± 28 cm. Leg er bakpapier over en vul met bakparels, propere steentjes of droge linzen. Bak de bodem 10 min. blind in de oven.
3
Meng intussen de eieren, de suiker en de boter in de keukenrobot. Voeg er het amandelpoeder bij en meng goed tot je een smeuïge amandelcrème krijgt.
4
Haal de taartbodem uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
5
Snijd de pruimen in 2 en haal de pit eruit. Leg de halve pruimen op de amandelcrème. Bestrooi met de suiker en leg op elke halve pruim een klein blokje boter. Verdeel de tijm over de taart.
6
Bak de taart 40 min. in de oven op 170°C. Verlaag de temperatuur tot 150°C en bak nog eens 35 min.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1554; energie (kCal): 372; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 43,6; suikers (g): 29,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 688,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1554; energie (kCal): 372; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 43,6; suikers (g): 29,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 688,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids,Moederdag
Dessert
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Amandelpoeder

Delhaize

Amandelpoeder

2 × 200 gr

€5,98

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Linzen | 2+1

Bonduelle

Linzen | 2+1

3 x 160 gr

€3,58

Reeds in je keuken

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Totaal:
€17,83