Recept zoekresultatenAmandeltaart met pruimen en tijm
Delhaize logo
  • Amandeltaart met pruimen en tijmD

Amandeltaart met pruimen en tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Amandeltaart met pruimen en tijmD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 kg pruimen
  • 4 eieren
  • 300 g amandelpoeder
  • 1 rol zanddeeg
  • 1 eetlepel suiker (om te bestrooien)
  • 1 takje tijm
  • 200 g boter
  • bakparels, propere steentjes of droge linzen
  • 250 g suiker
  • 20 g boter in blokjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pruimen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Almandelpoeder
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
  • Zanddeeg
    230 gr
    6,74 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1,25 u baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Rol het zanddeeg met het bakpapier uit in een taartvorm met een diameter van ± 28 cm. Leg er bakpapier over en vul met bakparels, propere steentjes of droge linzen. Bak de bodem 10 min. blind in de oven.
    3. Meng intussen de eieren, de suiker en de boter in de keukenrobot. Voeg er het amandelpoeder bij en meng goed tot je een smeuïge amandelcrème krijgt.
    4. Haal de taartbodem uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
    5. Snijd de pruimen in 2 en haal de pit eruit. Leg de halve pruimen op de amandelcrème. Bestrooi met de suiker en leg op elke halve pruim een klein blokje boter. Verdeel de tijm over de taart.
    6. Bak de taart 40 min. in de oven op 170°C. Verlaag de temperatuur tot 150°C en bak nog eens 35 min.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1554; energie (kCal): 372; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 43,6; suikers (g): 29,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 688,94
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Dessert
    Andere
    Dessert
    • Amandeltaart met pruimen en tijmD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pruimen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Almandelpoeder
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
  • Zanddeeg
    230 gr
    6,74 €/kg
    €1,55