Amandeltaart met peren en tijm
Duur
> 60 min.Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Dessert
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 250 g amandelpoeder
- 3 el patisseriebloem
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 3 rijpe peren of 1,5 blik peren op siroop
- 3 eieren
- 250 g suiker
- 2 el bloemsuiker
- 3 takjes tijm
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Amandelpoeder
2 × 200 gr
€5,98
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Paysan Breton
Boter | Gezouten
2 × 125 gr
€4,78
Delhaize
Peren | Half | Siroop | Blik
455 gr
€1,65
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Reeds in je keuken
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Totaal:
€18,39
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 1 u baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Snijd de boter in stukjes en laat smel-ten. Breek de eieren en meng ze samen met de gesmolten boter door het deeg.
- Hak 1/3 van de tijm fijn en meng het onder het beslag.
- Neem een siliconen springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.
- Schil en snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in fijne plak-jes. Wanneer je peren uit blik gebruikt, laat je ze eerst goed uitlekken. Druk ze nu lichtjes in het beslag.
- Bak de taart gaar in de oven gedurende 60 min.
- Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Bestuif ze met de poedersuiker en enkele takjes tijm.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Herfst
Dessert
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Amandelpoeder
2 × 200 gr
€5,98
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Paysan Breton
Boter | Gezouten
2 × 125 gr
€4,78
Delhaize
Peren | Half | Siroop | Blik
455 gr
€1,65
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Reeds in je keuken
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29