Recept zoekresultatenAmandeltaart met peren en tijm
Delhaize logo
  • Amandeltaart met peren en tijm

Amandeltaart met peren en tijm

Duur

> 60 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Amandeltaart met peren en tijm

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g amandelpoeder
  • 3 el patisseriebloem
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 rijpe peren of 1,5 blik peren op siroop
  • 3 eieren
  • 250 g suiker
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 3 takjes tijm

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1 u baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Snijd de boter in stukjes en laat smel-ten. Breek de eieren en meng ze samen met de gesmolten boter door het deeg.
  3. Hak 1/3 van de tijm fijn en meng het onder het beslag.
  4. Neem een siliconen springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.
  5. Schil en snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in fijne plak-jes. Wanneer je peren uit blik gebruikt, laat je ze eerst goed uitlekken. Druk ze nu lichtjes in het beslag.
  6. Bak de taart gaar in de oven gedurende 60 min.
  7. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Bestuif ze met de poedersuiker en enkele takjes tijm.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Amandeltaart met peren en tijm