Ajo blanco
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Terug naar school
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g gepelde amandelen
- 1/2 charentais meloen
- 1 teentje knoflook
- 20 cl olijfolie
- peper
- 3 eetlepels wijnazijn
- 100 g witte broden zonder korst (liefst een beetje oudbakken)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015032500328680000
F2020033000056020000
S1993063000007030000
F2012072600860300000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Giet 1 liter koud water in een maatbeker.
- Doe het in stukjes gebroken broodkruim in een kom. Voeg een beetje water toe, de azijn, het fijngehakte knoflookteentje en de grofgehakte amandelen. Mix tot een gladde room.
- Giet de olijfolie straalgewijs en geleidelijk toe en blijf mixen zoals voor het maken van mayonaise.
- Giet er, in verschillende keren, de rest van het water bij en meng goed.
- Indien gewenst kan je eventueel nog 20 l water bijdoen voor een gladdere soep
- Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Dien de soep koel op met blokjes meloen. Geef er knapperig brood bij.
Kooktip
- Indien je geen krachtige mixer hebt, kan je de bereiding starten in een elektrische hakmolen.
-
Variant: Vervang de meloen door druiven zonder pit.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1725; energie (kCal): 417; vetten (g): 37,6; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 4,5; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 849,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Andere
Terug naar school
Overig
Alle seizoenen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015032500328680000
F2020033000056020000
S1993063000007030000
F2012072600860300000
Laad nog 3 producten