Recept zoekresultatenAftermidnightmousse
Delhaize logo
  • Aftermidnightmousse

Aftermidnightmousse

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Kerst,Vaderdag
Dessert
Aftermidnightmousse

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 doos «After Eight» chocolaatjes (300 g)
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 380 g mascarpone
  • rode bessen en munt voor de afwerking
  • 15 cl verse room
  • 40 g ultrafijne griessuiker

Begin met koken

  1. Snij 24 chocolaatjes in stukjes. Breng de room in een steelpan aan de kook, neem van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe.
  2. Laat 1 min. staan, meng dan met de garde. Laat volledig afkoelen.
  3. Scheid eiwitten en eigelen. Klop de eigelen los met de suiker tot een wit mengsel, voeg de mascarpone toe en meng goed.
  4. Klop de eiwitten tot stijve pieken.
  5. Giet de gesmolten chocolade op de mascarponeroom, meng, spatel er voorzichtig de eiwitten onder.
  6. Verdeel over glazen of bekers, dek af en zet 12 uur in de koelkast zodat de mousse goed opstijft.
  7. Net voor het serveren: werk de glazen af met een After Eight chocolaatje, enkele rode bessen en een muntblaadje.

Kooktip

Dé manier om ongelukjes te vermijden is de glazen in de koelkast zetten in hun verpakkingskarton.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst,Vaderdag
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Aftermidnightmousse

Deze recepten kan je ook leuk vinden