Recept zoekresultatenÁbrystir – pudding met kaneel en veenbessen
Delhaize logo
 • Ábrystir – pudding met kaneel en veenbessenC

Ábrystir – pudding met kaneel en veenbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Ábrystir – pudding met kaneel en veenbessenC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
 • 6 eieren
 • 5 dl melk
 • 1,2 dl room
 • 20 g maïszetmeel
 • 100 g rietsuiker
 • 1 kaneelstokje
 • 100 g gedroogde zachte cranberries (veenbessen)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

 1. Klop de eieren en de suiker.
 2. Los het zetmeel met een beetje melk op in een grote steelpan. Voeg de rest van de melk en de room toe en breng dan zachtjes aan de kook. Giet al kloppend over de eieren. Zet de pan terug op het vuur en laat op een zacht vuurtje inkoken. Blijf roeren en laat de bereiding niet meer koken.
 3. Verdeel over 6 kleine potjes en laat afkoelen. Werk af met veenbessen en kaneelschilfers. Dien, naar eigen smaak, lauw of koud op.

Conseil culinaire

Je kunt de puddings met kaneelpoeder bestuiven en/of de gedroogde veenbessen vervangen door veenbessenmoes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 151; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 13,4; suikers (g): 11,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 288,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Noors
Gluten vrij
Winter
Dessert
 • Ábrystir – pudding met kaneel en veenbessenC