Recept zoekresultatenAardbeisoepje met bladerdeegstengels
Delhaize logo
  • Aardbeisoepje met bladerdeegstengelsC

Aardbeisoepje met bladerdeegstengels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Buiten eten
Lunch
Aardbeisoepje met bladerdeegstengelsC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g aardbeien
  • 50 g ongezouten en gepelde pistachenoten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • 4 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pistaches | Gepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,95 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 15 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Snijd het bladerdeeg in lange repen van 2 cm, rol ze op en schik ze op de bakplaat. Bak gaar en krokant in de oven gedurende 15 min.
    3. Bereid ondertussen de aardbeiensoep. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Mix de aardbeien met het water, de rietsuiker en de olijfolie en breng op smaak met peper. Zet even koel terwijl je verdergaat met de bereiding.
    4. Ga verder met de bladerdeegstengels. Hak de pistachenoten en zet een pannetje met de suiker op een zacht vuurtje. Laat de suiker karamelliseren. Let op en roer zeker niet in de suiker.
    5. Voeg de pistachenoten bij de karamel van zodra hij amberkleurig begint te worden. Haal van het vuur en giet een dun laagje karamel over de krokante bladerdeegstengels. Zet ze even aan de kant en laat afkoelen zodat de karamel kan uitharden.
    6. Giet de frisse soep in glaasjes en serveer er de soepstengels met gekaramelliseerde pistachenoten bij. Jum!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 885; energie (kCal): 212; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 26,4; suikers (g): 16,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 543,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Buiten eten
    Diner
    Zomer
    Lunch
    • Aardbeisoepje met bladerdeegstengelsC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pistaches | Gepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,95 €/kg
    €2,95