Recept zoekresultatenAardbeientiramisu met basilicumsiroop
Delhaize logo
  • Aardbeientiramisu met basilicumsiroopD

Aardbeientiramisu met basilicumsiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Aardbeientiramisu met basilicumsiroopD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 eieren
  • 500 g aardbeien
  • 2 biocitroenen
  • 500 g mascarpone
  • 2 dl Baileys ‘Strawberries & Cream’
  • 2 el fijne suiker
  • 8 lange vingers
  • 1 bussel basilicum (voor de basilicumsiroop)
  • 1,5 dl rietsuikersiroop (voor de basilicumsiroop)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. koeltijd

    1. Klop de eiwitten tot stevig schuim met de kristalsuiker. Meng er de mascarpone en de eidooiers voorzichtig onder. Giet er de Baileys bij en meng opnieuw.
    2. Snijd de aardbeien in kleine blokjes en meng ze met 2 el citroensap.
    3. Doe de mascarponecrème in een spuitzak en dresseer een bodempje crème in glazen. Bedek met een laag aardbeien en vervolgens met een nieuwe laag crème. Prik een lange vinger in elk glas en voeg de rest van de aardbeien en van de crème toe. Dek af en laat 2 u. in de koelkast rusten.
    4. Houd enkele kleine basilicumblaadjes apart en mix de rest fijn met de suikersiroop. Druppel net voor het opdienen 1 el basilicumsiroop op elke tiramisu. Rasp er een beetje citroenzeste bovenop, voeg enkele kleine basilicumblaadjes toe en werk eventueel af met een citroenschijfje.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 453 kcal • Vetten: 39 g • Koolhydraten: 36 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 5 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • Aardbeientiramisu met basilicumsiroopD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15