Recept zoekresultatenAardbeientaart met Thaïse basilicum
Delhaize logo
  • Aardbeientaart met Thaïse basilicum
    D

Aardbeientaart met Thaïse basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Dessert
Aardbeientaart met Thaïse basilicumD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 gebruiksklaar zanddeeg
  • 250 g aardbeien
  • 1 takje Thaïse basilicum
  • 20 cl sojaroom om op te kloppen
  • 1 el acaciahoning
  • 80 g witte chocolade

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bedek een taartvorm met het zanddeeg. Prik in de bodem met een vork. Bedek het deeg met bakpapier, giet er bakparels over en laat gedurende 15 min in de oven. Doe het papier en de parels weg en laat nog eens 10 min bakken. Haal de taart vervolgens uit de oven en laat afkoelen op een rooster alvorens de taart uit de bakvorm te halen.
  2. Laat de chocolade smelten 'au bain-marie' met de helft van de fijngesneden blaadjes Thaïse basilicum. Giet de chocolade op de bodem van de taart.
  3. Ontsteel de aardbeien en snijd ze in fijne stukjes. Bewaar een mooie aardbei voor de afwerking. Verdeel de stukjes over de taart en giet de honing erover.
  4. Klop de sojaroom op tot heel stevige slagroom. Voeg de rest van de fijngesneden basilicum toe. Bedek de taart. Versier met een aardbei die in de lengte in vier stukken is gesneden.

Kooktip

Variant: probeer dit recept eens met Italiaanse basilicum of met Provençaalse Pistou-basilicum.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1103; energie (kCal): 263; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 13,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 501,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1103; energie (kCal): 263; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 13,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 501,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Lente,Zomer
Dessert
  • Aardbeientaart met Thaïse basilicum
    D