Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenAardbeiensorbet
Delhaize logo
  • AardbeiensorbetB

Aardbeiensorbet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
AardbeiensorbetB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 500 g aardbeien
  • 250 g suiker
  • 1 eiwit
  • 1 citroen
  • 250 g gemengd rood fruit

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 12 u. in de diepvriezer

  1. Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in een mengschaal. Bestrooi met de suiker en voeg het eiwit toe. Pers de citroen erover uit.
  2. Mix de aardbeien met de staafmixer of in een blender. Klop het aardbeienmengsel nogmaals goed op tot een luchtig geheel met een elektrische klopper, gedurende 5 min. Giet de sorbet in een metalen vorm en bedek met aluminiumfolie. Laat stollen in de diepvriezer gedurende minstens 12u.
  3. Haal de sorbet 10 min voor het serveren uit de diepvriezer. Schep er bolletjes van en serveer met het gemengd rood fruit.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 123; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 27,9; suikers (g): 26,7; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 161,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • AardbeiensorbetB