Recept zoekresultatenAardbeienslaatje met feta
Delhaize logo
  • Aardbeienslaatje met fetaB

Aardbeienslaatje met feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Salade
Aardbeienslaatje met fetaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g feta
  • 500 g vollegrond aardbeien
  • 1 limoen
  • 10 fijngehakte basilicumblaadjes
  • zwarte peper uit de molen
  • 4 basilicumblaadjes (ter versiering)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Aardbeien
    400 gr
    11,48 €/kg
    €4,59
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    1. Snij de aardbeien in twee en doe ze in een slakom met het sap van de limoen, twee draaien zwarte peper van de molen en de gehakte basilicum.
    2. Meng alles voorzichtig om de smaken te vermengen zonder het fruit te beschadigen.
    3. Verdeel alles in 4 grote glazen.
    4. Voeg de verbrokkelde feta toe, werk af met een basilicumblaadje en klaar is kees!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 99; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 194,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Zomer
    Salade
    • Aardbeienslaatje met fetaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Aardbeien
    400 gr
    11,48 €/kg
    €4,59
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70