Recept zoekresultatenAardbeiencoulis met munt
Delhaize logo
  • Aardbeiencoulis met muntB

Aardbeiencoulis met munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Bijgerechten
Aardbeiencoulis met muntB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 dl water
  • 200 g kristalsuiker
  • 8 takjes verse munt
  • 800 g aardbeien
  • 2 citroenen

Begin met koken

Bereidingstijd : 15 min. (+koeltijd)

  1. Breng het water aan de kook met kristalsuiker.
  2. Voeg de hele munttakjes toe en laat 10 min. pruttelen, zonder de siroop te laten kleuren. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd ze in stukken. Haal de siroop van het vuur, verwijder de munt en voeg de aardbeien toe.
  3. Laat afkoelen en mix fijn met citroensap. Serveer met yoghurt, verse kaas, vanille-ijs, cheesecake…

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 351; energie (kCal): 83; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 18,9; suikers (g): 17,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 184,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Bijgerechten
  • Aardbeiencoulis met muntB