Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenAardbeienbrochetten en anijskaramel
Delhaize logo
 • Aardbeienbrochetten en anijskaramelA

Aardbeienbrochetten en anijskaramel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Dessert
Aardbeienbrochetten en anijskaramelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 500 g rijpe aardbeien
 • 4 takjes verse tijm
 • 4 takjes rozemarijn
 • 4 eetlepels blonde basterdsuiker
 • 1 eetlepel venkel- of karwijzaadjes

Begin met koken

 1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Rijg drie aardbeien op elk takje rozemarijn om een brochette te maken. Doe hetzelfde met de tijm. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast, zodat de aardbeien heel koud zijn.
 2. Doe de basterdsuiker net voor het opdienen in een kleine pan en voeg een eetlepel water en de venkelzaadjes toe. Laat smelten tot een karamel door voortdurend te mengen met een klopper.
 3. Geef per persoon één brochette van elke soort en voeg een scheutje lauwe karamel toe om een chaud-froid te maken.

Kooktip

 • Voor een sterkere anijssmaak in de karamel kan je de karwijzaadjes en de eetlepel water vervangen door een eetlepel pastis.
 • Een gezond extraatje : In deze bereiding kan de aardbei niet enkel haar natuurlijke lichtheid behouden, maar ook haar hoge vitamine C-gehalte.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 337; energie (kCal): 80; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 15,9; suikers (g): 12,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 114
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Overig
Zomer,Lente
Dessert
 • Aardbeienbrochetten en anijskaramelA