Recept zoekresultatenAardbeien-icetea met aardbeiensiroop
Delhaize logo
  • Aardbeien-icetea met aardbeiensiroopE

Aardbeien-icetea met aardbeiensiroop

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
Aardbeien-icetea met aardbeiensiroopE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g aardbeien, ontdaan van hun steeltjes en blaadjes
  • 100 g suiker
  • 1 bussel verse munt

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min

  1. Doe de helft van de aardbeien in een kookpot, voeg er de suiker bij en overgiet ze met water. Kook het geheel totdat er een stevige siroop ontstaat.
  2. Filter de siroop en laat ze afkoelen.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er de rest van de aardbeien op. Laat ze zo’n 40 tot 50 minuten drogen op 120°C.
  4. Doe de gedroogde aardbeien in een theezakje. Breng 50cl water aan de kook en laat het zakje met de gedroogde aardbeien enkele minuten trekken. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  5. Serveer de thee in een groot glas met ijsblokjes, stukjes aardbei, een lepel aardbeiensiroop en enkele blaadjes verse munt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 185; energie (kCal): 44; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 8,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 0,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 149,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
  • Aardbeien-icetea met aardbeiensiroopE