Recept zoekresultatenAardbeien en basilicumsorbet
Delhaize logo
  • Aardbeien en basilicumsorbetB

Aardbeien en basilicumsorbet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Aardbeien en basilicumsorbetB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g aardbeien
  • 1 dikke bussel basilicum
  • 1 eiwit op kamertemperatuur
  • 150 g griessuiker
  • steakpeper
  • 2 limoenen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    1. Doe de suiker en 50 cl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
    2. Neem van het vuur, voeg de schil van de limoenen (met een mes in lange repen geschild) toe en de basilicumblaadjes. Dek af en laat trekken tot het mengsel volledig is afgekoeld.
    3. Giet de siroop dan door een zeef en voeg het sap van 1 limoen toe.
    4. Klop het eiwit heel stijf en voeg geleidelijk aan de siroop toe. Draai tot sorbet in de ijsroommachine en zet nadien in de diepvriezer.
    5. Snij de aardbeien, net voor het opdienen, in stukjes, verdeel over 4 à 6 bekers en bestrooi met wat steakpeper.
    6. Doe er 1 bol sorbet bij en dien op.

    Kooktip

    Ook zonder toestel kan je zelf sorbet bereiden. Roer het mengsel dan tijdens het invriezen om de 2 uur om met een vork om de vorming van grote ijskristallen te vermijden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 106; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 22,5; suikers (g): 20,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 225,25
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Overig
    Zomer,Lente
    Dessert
    • Aardbeien en basilicumsorbetB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70