Recept zoekresultatenAardappeltaartje met fricassee van kip
Delhaize logo
  • Aardappeltaartje met fricassee van kip

Aardappeltaartje met fricassee van kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Hoofdgerecht
Aardappeltaartje met fricassee van kip

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 zakje aardappelpuree (diepvries)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 eetlepel bieslook (diepvries)
  • 2 kippenbillen (diepvries)
  • 1 dl olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels sjalotten (diepvries)
  • peper & zout
  • 100 g sperziebonen (diepvries)

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Warm de puree op in een kookpot, samen met het citroensap, twee eetlepels olijfolie en de bieslook.
  3. Meng de tapenade met een eetlepel olijfolie.
  4. Kruid de kippenbillen met peper en zout en laat ze gedurende een half uur sudderen in de olijfolie. Laat ze vervolgens afkoelen, verwijder het vel en snijd het vlees in kleine stukken.
  5. Vul vier ovenschaaltjes met puree en schik hierop twee tot drie eetlepels kip.
  6. Zet nog vijf minuten in de oven. Werk af met een scheut olijfolie.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Aardappeltaartje met fricassee van kip