Recept zoekresultatenAardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
Delhaize logo
  • Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie

Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1,2 l kippenbouillon (water + 2 blokjes)
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • blaadje verse spinazie
  • 1 dl olijfolie
  • takjes bieslook
  • 32 diepgevroren sint-jakobsnootjes MSC
  • 1 pakje chips zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 200 g prei
  • 200 g uien
  • 400 g aardappelen
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 20 min kooktijd

  1. Was en schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de ui en de prei in stukken en hak de look fijn. Stoof alles aan in boter. Voeg het kruidentuiltje en de bouillon toe. Kook gaar in ongeveer 20 min.
  2. Mix alles voorzichtig fijn.
  3. Meng de olijfolie met de spinazieblaadjes en de stengels bieslook. Mix fijn.
  4. Bak de sint-jakobsnootjes aan in boter.
  5. Dien de soep op met de sint-jakobsnootjes en enkele druppels bieslookolie.
  6. Werk af met wat verkruimelde chips
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie