Recept zoekresultatenAardappelslaatje met sinaasappel en radijs
Delhaize logo
  • Aardappelslaatje met sinaasappel en radijsB

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Salade
Aardappelslaatje met sinaasappel en radijsB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bosje radijzen
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 1,5 eetlepel wijnazijn
  • 1 dikke sinaasappel
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • 5 middelgrote Nicola aardappelen (600 à 700 g)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Begin met koken

    1. Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W.
    2. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snij in schijfjes.
    3. Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
    4. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snij vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal.
    5. Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
    6. Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes.
    7. Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
    8. Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.

    Kooktip

    • Neem de salade 15 min. voor het opdienen uit de koelkast zodat de olie terug vloeibaar wordt.
    • Variant: Je kan de aardappelen ook garen in water of stomen, maar de kooktijd zal behoorlijk langer zijn.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 214; vetten (g): 19,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 417,51
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Salade
    • Aardappelslaatje met sinaasappel en radijsB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45