Recept zoekresultatenAardappelslaatje met roquefort en amandelen
Delhaize logo
  • Aardappelslaatje met roquefort en amandelen
    D
Aardappelslaatje met roquefort en amandelenD

Aardappelslaatje met roquefort en amandelen

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 el ciderazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 grote kl mosterd op oude wijze
  • 5 Nicola aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 1 zakje notensla klaar voor gebruik (50 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 200 g roquefort
  • 5 el ciderazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 grote kl mosterd op oude wijze
  • 5 Nicola aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 1 zakje notensla klaar voor gebruik (50 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 200 g roquefort

Begin met koken

1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een grote ronde schotel.
2
Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast.
3
Laat 5 min. afkoelen, snij in schijfjes en leg in een grote schotel. Overgiet met de witte wijn.
4
Gril de amandelen zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
5
Doe in een bokaal in volgorde: azijn, zout, peper, mosterd en olie. Sluit de bokaal en schud goed.
6
Giet wat vinaigrette over de aardappelen, leg er de grofgehakte notensla bovenop, voeg de in stukjes gesneden roquefort toe en overgiet met de resterende vinaigrette.
7
Bestrooi alles met de gegrilde amandelen en dien onmiddellijk op, als voor- of hoofdgerecht.
8
Dit slaatje is ook ideaal voor een koud buffet.
1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een grote ronde schotel.
2
Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast.
3
Laat 5 min. afkoelen, snij in schijfjes en leg in een grote schotel. Overgiet met de witte wijn.
4
Gril de amandelen zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
5
Doe in een bokaal in volgorde: azijn, zout, peper, mosterd en olie. Sluit de bokaal en schud goed.
6
Giet wat vinaigrette over de aardappelen, leg er de grofgehakte notensla bovenop, voeg de in stukjes gesneden roquefort toe en overgiet met de resterende vinaigrette.
7
Bestrooi alles met de gegrilde amandelen en dien onmiddellijk op, als voor- of hoofdgerecht.
8
Dit slaatje is ook ideaal voor een koud buffet.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1109; energie (kCal): 268; vetten (g): 23,4; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 494,19
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1109; energie (kCal): 268; vetten (g): 23,4; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 494,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

Chile

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

75 cl

€6,99

Aardappel | Bloemig 1kg

Delhaize

Aardappel | Bloemig 1kg

1 kg

€2,79

Notensla | Bio

Delhaize

Notensla | Bio

100 gr

Bio

€2,29

Roquefort | AOP

Delhaize

Roquefort | AOP

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,38

Reeds in je keuken

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
€15,45