Recept zoekresultatenAardappelgratin met reblochon
Delhaize logo
  • Aardappelgratin met reblochon

Aardappelgratin met reblochon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Aardappelgratin met reblochon

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg Charlotte-aardappelen
  • 2 petits Reblochons fermiers’ taste of Inspirations (240 g)
  • 5 dl lichte room
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kaas | Petit reblochon fermier | Blok

Taste of Inspirations

Kaas | Petit reblochon fermier | Blok

240 gr

€5,99

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€16,52

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 u. kooktijd

  1. Breng de room zachtjes aan de kook met de tijm en het geperste teentje knoflook. Verwijder de korsten van de reblochons en houd ze apart. Snijd de rest van de kaas in blokjes. Haal de tijm uit de room en laat er de kaasblokjes zachtjes in smelten. Breng verder op smaak.
  2. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de ongeschilde aardappelen in schijfjes van 3 mm dikte, met de mandoline. Schik ze in een laag op de bodem van een ovenschaal. Overgiet met een beetje reblochoncrème, leg er een nieuwe laag aardappelen bovenop en herhaal. Eindig met de kaaskorsten en schik ze met de buitenkant naar boven.
  3. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif 30 min in de oven. Verlaag de temperatuur tot 180°C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 30 min bakken.
  4. Dien heel warm op, met een grote salade.

Tip: Je kunt eventueel gewoon de aardappelen met de room mengen, ze in de ovenschaal schikken en er de horizontaal gehalveerde reblochons op leggen, met de korsten naar boven.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Aardappelgratin met reblochon

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kaas | Petit reblochon fermier | Blok

Taste of Inspirations

Kaas | Petit reblochon fermier | Blok

240 gr

€5,99

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€16,52