Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAardappelgratin met champignons
Delhaize logo
  • Aardappelgratin met champignons

Aardappelgratin met champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Aardappelgratin met champignons

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g aardappelen
  • 1,5 eetlepels azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 250 g kerstomaten
  • 30 g zadenmix
  • 6 blaadjes salie
  • 1 zakje geraspte parmezaan
  • 10 cl lichte verse room
  • 40 cl melk
  • 500 g witte champignons
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
    Afhaling vanaf 21/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • 6 Zadenmix
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Doe de melk, de room, zout en de geperste lookteentjes in een kookpot. Voeg de in plakjes (3 mm) gesneden aardappelen toe, dek af en breng langzaam aan de kook. Laat 12 min. sudderen op heel zacht vuur : de aardappelen moeten gaar, maar toch nog vast zijn.
    2. Wrijf intussen de champignons schoon met een keukendoek (spoel ze niet in water). Snij ze in plakjes en bak ze in een braadpan in 2 eetlepels olie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
    3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    4. Neem de gare aardappelen met een schuimspaan uit de kookpot en meng ze met de champignons. Verdeel alles over een ovenschaal.
    5. Zet de kookpot met de melk terug op het vuur, voeg de helft van de parmezaan toe en de gesnipperde salieblaadjes. Verwarm zachtjes tot de kaas goed gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en giet op de aardappelen.
    6. Bestrooi met de rest van de parmezaan en met de zadenmix. Zet 20 min. in de oven.
    7. Maak een salade met de in twee gesneden kerstomaten, de spinazieblaadjes, 3 eetlepels olie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de gratin.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Aardappelgratin met champignons

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
    Afhaling vanaf 21/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • 6 Zadenmix
    Dit product is niet meer beschikbaar