Recept zoekresultatenAardappelen met room en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Aardappelen met room en gerookte zalm
    B

Aardappelen met room en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Aardappelen met room en gerookte zalmB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 3 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 280 g gerookte zalm
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 sjalot
  • 12,5 cl visfond

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

2 × 1 kg

€5,58

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

Delhaize

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

3 × 130 gr

€22,47

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Totaal:
€39,98

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Snij de geschilde aardappelen in grote blokjes en stoom of kook ze gaar.
  2. Doe ondertussen de wijn, de fijngehakte sjalot en de visfond in een steelpan. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Voeg de room en de bieslook toe, breng langzaam aan de kook, laat 2 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de zalm in reepjes.
  4. Giet de aardappelen af, schep de saus erdoor en dien op in diepe borden. Schik er de gerookte zalm bovenop en serveer meteen.

Kooktip

Lekker met een salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 418; energie (kCal): 99; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 439,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 418; energie (kCal): 99; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 439,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Gluten vrij
Lunch
Hoofdgerecht
  • Aardappelen met room en gerookte zalm
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

2 × 1 kg

€5,58

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

Delhaize

Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak

3 × 130 gr

€22,47

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Totaal:
€39,98