Recept zoekresultatenAardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten
Delhaize logo
  • Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gepelde verse garnalen
  • 400 g kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 900 g pofaardappelen
  • 1 pot zure room (20 cl)
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 koffielepels olijfolie
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 4 takjes basilicum
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Kook de aardappelen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Hak ondertussen de peterselie fijn en bewaar ‘m. Snij de kerstomaten in 2 en doe er de fijngesneden jonge uien, de gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout bij.
  3. Snij de aardappelen horizontaal in 2. Hol ze uit met een parisienneboor en doe het vruchtvlees in een kom. Voeg de zure room toe en pureer het geheel met een aardappelstamper. Doe er peper, zout en de gehakte peterselie bij. Meng goed en vul de halve aardappelen met deze puree.
  4. Verdeel de salade van kerstomaten over de borden. Voeg de aardappelen toe en garneer met garnalen. En dan: serveren maar!

Tip: Wil je een puree met een sterkere smaak? Vervang de peterselie door bieslook.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten