Recept zoekresultatenAardappelen boulangère
Delhaize logo
  • Aardappelen boulangèreB

Aardappelen boulangère

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Bijgerechten
Aardappelen boulangèreB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 3 uien
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 70 cl heel warm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Provençaalse kruiden

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 45 min baktijd

  1. Snipper de uien fijn. Doe de olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtbruin gebakken zijn.
  2. Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen met de mandoline in dunne plakjes.
  3. Verspreid ongeveer ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
  4. Los het bouillonblokje op in heel warm water. Giet de bouillon over de aardappelen tot deze net onder staan.
  5. Zet 45 min in de oven.
  6. Serveer warm bij gebraad en stoofschotels.

Kooktip

Een lichtere variant van gratin dauphinois, beslist het proberen waard!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 209; energie (kCal): 50; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 213
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Bijgerechten
  • Aardappelen boulangèreB