Recept zoekresultatenAardappelcurry met kokosmelk
Delhaize logo
  • Aardappelcurry met kokosmelk

Aardappelcurry met kokosmelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Bijgerechten
Aardappelcurry met kokosmelk

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel venkelzaadjes
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 600 g vastkokende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 ui
  • sambal
  • 1 rode paprika
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 limoen
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 1 zakje kerriepoeder Santa Maria
  • 1 grote courgette
  • 2 eetlepels fish sauce
  • fijngehakte verse koriander
  • 50 cl water

Begin met koken

  1. Snipper de ui fijn en snij de paprika in reepjes, fruit ze in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min.
  2. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe, de geperste knoflook, het kerriepoeder en de venkelzaadjes. Meng 2 min., doe er het water bij, de kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht sudderen zonder deksel.
  3. Voeg de in blokjes gesneden courgette(s) toe en laat nog 5 min. zacht koken.
  4. Voeg het limoensap toe, de fish sauce en eventueel een klein beetje sambal. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met fijngehakte koriander.
  5. Dit gerecht kan je gewoon zo serveren en eten zoals een soep,  maar je kan het ook serveren bij bereidingen op de grill. In dit geval kan je de saus wat binden met express bindmiddel.

Kooktip

Laat je inspireren door de seizoenen en varieer met andere groenten.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Bijgerechten
  • Aardappelcurry met kokosmelk