Recept zoekresultatenAalsterse vlaai
Delhaize logo
  • Aalsterse vlaaiC

Aalsterse vlaai

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Aalsterse vlaaiC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 ei
  • 300 g speculaas
  • 350 g peperkoek
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 l melk
  • 50 g kandijsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Speculoos
    500 gr
    2,60 €/kg
    €1,30
  • Peperkoek
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 45 min baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Breek de speculaas en de peperkoek in stukken en overgiet met 3/4 van de melk. Laat even weken. Klop los en warm op, op een middelhoog vuur.
    3. Roer het ei, het eigeel, de kandijsuiker en de overige melk erbij, tot je een homogene massa krijgt. Bind dit deeg met de maizena.
    4. Giet het beslag in een vorm en bak 45 min op 180°C.

    Kooktip

    Giet enkele strepen vloeibare kandijsiroop of enkele stukjes chocolade op de vlaai net voor hij de oven in gaat. Leuk effect!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 835; energie (kCal): 199; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 20,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 445,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Andere
    Dessert
    • Aalsterse vlaaiC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Speculoos
    500 gr
    2,60 €/kg
    €1,30
  • Peperkoek
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75