Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultaten‘Tahin-tino’ en wortelsalade met sinaasappel
Delhaize logo
  • ‘Tahin-tino’ en wortelsalade met sinaasappelA

‘Tahin-tino’ en wortelsalade met sinaasappel

door Jelle Beeckman

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
‘Tahin-tino’ en wortelsalade met sinaasappelA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 2 cm gember (voor de komkommerpickles)
  • 1,5 kl tahini (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 3 el Griekse yoghurt (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 2 bruine boerenpistolets (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 4 takjes dille (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 1/4 komkommer (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 3 ansjovisfilets in olie (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (150 g, uitgelekt gewicht) (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 2 kl zout (voor de komkommerpickles)
  • 1 el zwarte peperbollen (voor de komkommerpickles)
  • 130 g kristalsuiker (voor de komkommerpickles)
  • 4 dl witte azijn (voor de komkommerpickles)
  • 2 takjes dille (voor de komkommerpickles)
  • 250 g snackkomkommers (voor de komkommerpickles)
  • tabasco (naar smaak) (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • peper en zout (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 1 wortel (voor de wortelsalade met sinaasappel)
  • 1/2 sinaasappel (voor de wortelsalade met sinaasappel)
  • 1 takje munt (voor de wortelsalade met sinaasappel)
  • 1 el noten of zaden, naar keuze (voor de wortelsalade met sinaasappel)
  • 1 el olijfolie (voor de wortelsalade met sinaasappel)
  • 1/2 kl komijnpoeder (voor de wortelsalade met sinaasappel)
  • peper en zout (voor de wortelsalade met sinaasappel)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + (2 dagen koeltijd)

  1. Maak de pickles 2 dagen op voorhand klaar: verwarm het water met de suiker, de azijn en het zout. Voeg de geraspte gember, de peper en de dille toe. Haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig gesmolten is en laat afkoelen. Snijd de komkommers overlangs in 2 en klem ze in een bokaal (type Weck). Overgiet de komkommers met de gefilterde bereiding en laat 2 dagen in de koelkast rusten.
  2. Maak de broodjes: meng de uitgelekte tonijn, de yoghurt, de tahini, de grofgeraspte komkommer, Tabasco (naar eigen smaak), 3 takjes dille en de fijngehakte ansjovisfilets. Breng verder op smaak. Beleg de pistolets met deze bereiding en werk af met een beetje dille.
  3. Maak de salade: rasp de wortel. Snijd de partjes tussen de vliezen van de sinaasappel uit en vang het vrijgekomen sap op in een kom. Meng alles met de olijfolie, de komijn, de gehakte munt, de zaden of noten, peper en zout.
  4. Vul een lunchbox met de salade, de broodjes en enkele uitgelekte kleine komkommers.

Tip: Meng enkele kleine zwarte olijven onder de salade voor extra Zuiderse pit!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 163 kcal - Vetten: 8,8 g - Koolhydraten: 10,6 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 9,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • ‘Tahin-tino’ en wortelsalade met sinaasappelA