Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultaten‘No waste’ aspergesoep
Delhaize logo
  • ‘No waste’ aspergesoepD

‘No waste’ aspergesoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
‘No waste’ aspergesoepD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 grote ui
  • 2 dl room
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 60 g boter
  • 20 g verse kruiden naar keuze (kervel, dille, bieslook, waterkers ...)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. kooktijd

    1. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een kookpot met 40 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 1 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef.
    2. Giet de soep terug in de kookpot, breng ze aan de kook en dompel er de asperges in kleine stukjes in (houd 1 asperge apart voor de afwerking). Laat 5 min. pruttelen, voeg de room en de rest van de boter toe. Breng verder op smaak.
    3. Snijd de laatste asperge met een dunschiller in fijne slierten. Schik een hoopje verse kruiden in elk bord, voeg de aspergeslierten toe en giet er voorzichtig de soep rond. Dien meteen op.

    Tip: Als je enkel het 1e puntje van dit recept volgt, kan je een heerlijke basis maken voor een risotto of kroketjes.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 306 kcal • Vetten: 28 g • Koolhydraten: 9 g • Vezels: 4 g • Eiwitten: 4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Voorgerecht
    • ‘No waste’ aspergesoepD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35