Recept zoekresultaten‘No waste’ aspergesoep
Delhaize logo
  • ‘No waste’ aspergesoep
    D

‘No waste’ aspergesoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Voorgerecht
‘No waste’ aspergesoepD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 grote ui
  • 2 dl room
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 60 g boter
  • 20 g verse kruiden naar keuze (kervel, dille, bieslook, waterkers ...)
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

165 gr

€7,09

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Provençaalse

Santa Maria

Kruiden | Provençaalse

2 × 18 gr

€5,90

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€23,06

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. kooktijd

  1. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een kookpot met 40 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 1 l water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef.
  2. Giet de soep terug in de kookpot, breng ze aan de kook en dompel er de asperges in kleine stukjes in (houd 1 asperge apart voor de afwerking). Laat 5 min. pruttelen, voeg de room en de rest van de boter toe. Breng verder op smaak.
  3. Snijd de laatste asperge met een dunschiller in fijne slierten. Schik een hoopje verse kruiden in elk bord, voeg de aspergeslierten toe en giet er voorzichtig de soep rond. Dien meteen op.

Tip: Als je enkel het 1e puntje van dit recept volgt, kan je een heerlijke basis maken voor een risotto of kroketjes.

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 306 kcal • Vetten: 28 g • Koolhydraten: 9 g • Vezels: 4 g • Eiwitten: 4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 306 kcal • Vetten: 28 g • Koolhydraten: 9 g • Vezels: 4 g • Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Herfst,Winter
Voorgerecht
  • ‘No waste’ aspergesoep
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

165 gr

€7,09

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Provençaalse

Santa Maria

Kruiden | Provençaalse

2 × 18 gr

€5,90

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€23,06