Brochettes van gekruide lamsballetjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eetlepel olijfolie
- 16 lamsballetjes
- 15 g verse muntblaadjes
- 8 groene zachte pepertjes
- 8 takjes verse rozemarijn
- 5 g verse korianderblaadjes
- 1 koffielepel ras el hanout
- 1 dl yoghurt
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- satéstokjes of spiesen
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C of steek de BBQ aan.
- Kruid de balletjes met de ras el hanout.
- Rijg de balletjes samen met de pepertjes op satéstokjes of spiesen en prik aan de uiteinden een takje rozemarijn. Leg de brochettes in een ovenschaal of op de BBQ, druppel er de olijfolie over en bak 20 min. in de oven.
- Maak de yoghurtsaus: pers de knoflook en meng met de yoghurt. Kruid bij met peper en zout.
- Dien op met fijngehakte verse munt, korianderblaadjes en de yoghurtsaus.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Lente
Hoofdgerecht