Recept zoekresultaten'Aperitiefrestjes' muffin
Delhaize logo
  • 'Aperitiefrestjes' muffinD

'Aperitiefrestjes' muffin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
'Aperitiefrestjes' muffinD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 4 eieren
  • 250 g gezeefde bloem
  • 10 cl olijfolie
  • 1 zakje chemische gist (baking powder)
  • 150 g pikante chorizo
  • 70 g ontpitte olijven
  • 5 takjes van groene uien of restjes rucola
  • 150 g restjes kaas met harde korst (gouda, emmenthal,...)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Haal het velletje van de chorizo en snijd hem in zeer kleine blokjes. Snijd de bieslook of de salade fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Rasp de kaas of kazen.
  3. Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng. Voeg er de eieren en de olijfolie aan toe: meng zolang tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg dan de chorizo, de salade, de olijven en de kaas toe. Meng alles ondereen.
  4. Giet het deeg in vormen voor muffins en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de muffins om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen.
  5. Haal de muffins uit de vormen en laat ze afkoelen. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.

Kooktip

Dit deeg bevat geen zout of peper. Dat zit al voldoende in de chorizo, olijven en de kaas. Dankzij de chorizo krijgt de cake zijn pikante smaak.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1681; energie (kCal): 404; vetten (g): 28; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 324,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • 'Aperitiefrestjes' muffinD

Deze recepten kan je ook leuk vinden