Recept zoekresultaten'Aperitiefrestjes' muffin
Delhaize logo
  • 'Aperitiefrestjes' muffin
    D
'Aperitiefrestjes' muffinD

'Aperitiefrestjes' muffin

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 250 g gezeefde bloem
  • 10 cl olijfolie
  • 1 zakje chemische gist (baking powder)
  • 150 g pikante chorizo
  • 70 g ontpitte olijven
  • 5 takjes lente-uitjes of restes rucola
  • 150 g restjes kaas met harde korst (gouda, emmenthal,...)
  • 250 g gezeefde bloem
  • 10 cl olijfolie
  • 1 zakje chemische gist (baking powder)
  • 150 g pikante chorizo
  • 70 g ontpitte olijven
  • 5 takjes lente-uitjes of restes rucola
  • 150 g restjes kaas met harde korst (gouda, emmenthal,...)

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Haal het velletje van de chorizo en snijd hem in zeer kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes of rucola fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Rasp de kaas of kazen.
3
Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng. Voeg er de eieren en de olijfolie aan toe: meng zolang tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg dan de chorizo, de salade, de olijven en de kaas toe. Meng alles ondereen.
4
Giet het deeg in vormen voor muffins en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de muffins om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen.
5
Haal de muffins uit de vormen en laat ze afkoelen. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Haal het velletje van de chorizo en snijd hem in zeer kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes of rucola fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Rasp de kaas of kazen.
3
Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng. Voeg er de eieren en de olijfolie aan toe: meng zolang tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg dan de chorizo, de salade, de olijven en de kaas toe. Meng alles ondereen.
4
Giet het deeg in vormen voor muffins en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de muffins om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen.
5
Haal de muffins uit de vormen en laat ze afkoelen. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1681; energie (kCal): 404; vetten (g): 28; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 324,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1681; energie (kCal): 404; vetten (g): 28; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 324,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Overig
Hapjes