Recept zoekresultatenŒufs en cocotte met spinazie
Delhaize logo
  • Œufs en cocotte met spinazieD

Œufs en cocotte met spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Voorgerecht
Œufs en cocotte met spinazieD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 20 jonge spinazieblaadjes
  • 4 dl zure room taste of Inspirations
  • 30 g boter
  • zout
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout. Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes. Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte. Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel. Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water. Gaar gedurende 18 minuten in de oven, tot het eiwit net gestold is.
  3. Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte. Bedek met een bakpapier en laat nog 3 minuten rusten. Serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1002; energie (kCal): 243; vetten (g): 23,7; verzadigde vetten (g): 14,7; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 421,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Voorgerecht
  • Œufs en cocotte met spinazieD