• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR

Deze week: preistoemp met worst

Van 27/02 t.e.m. 4/03/2020

Dat wij Belgen onze groenten graag in de puree draaien, weet iedereen. De Plat National van de week is dan ook, rarara… Stoemp! Met wortelen, witloof, spruiten, spinazie, pompoen, andijvie, kool… maakt niet uit. Spek naar ieders bek en nu is dat dus prei. Want dat werd blijkbaar het vaakst opgezocht via onze vrienden van Google. Het is dan ook geheel niet toevallig dat worst in promo staat bij Delhaize, deze week. Nog een glaasje rood erbij, want de Hauteterre is ook al in promo, en de stoemp zal extra lekker smaken. Wordt het bij jou ook nationaal feest?

Ingrediënten

Toevoegen aan de lijst
1+1 gratis
8,29€/kg
+/- 400 gr
+/-€3,32
Toevoegen aan de lijst
1,75 €/kg
2 kg
€3,49
Toevoegen aan de lijst
4,97 €/kg
300 gr
€1,49
Toevoegen aan de lijst
- 25% voor 2
0,99 €/l
6 x 1 l
€5,94
Bereiding

Bereidingstijd: 40 min.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Porties: 4
Prijs:

  1. Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof er de fijngesneden sjalot 5 min in aan. Voeg er de voorgesneden prei toe: stoof 5 min op een zacht vuur aan. Voeg de geschelde en in gelijke blokjes gesneden aardappels, de tijm en laurier aan toe. Voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 20 min. verder garen.
  2. Smelt 20 g boter in een braadpan en bak op een matig vuur de worsten gaar. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle zijden mooi kleuren. Haal de gebakken worsten uit de pan en houd ze warm. Giet het overtollige vet uit de pan en blus ze met het water. Voeg het ½ gesniperte bouillonblokje toe en roer los. Laat even inkoken en voeg er dan de mosterd aan toe. Roer goed door en breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Giet het overtollige water van de aardappels en de prei af. Zet ze terug in de kookpot op een zacht vuur. Voeg de melk en de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en prak met een aardappelstamper tot een smeuïge stoemp.
  4. Bedien de stoemp met de braadworsten en de saus.

Nutritionele informatie

Energie: 652 kcal
Eiwitten: 34 g
Vetten: 35 g
Koolhydraten: 48 g
Vezels: 8 g

Nutri-Score (per 100 g): B“Geef dit gerecht meer pit met lokale De Ster-mosterd.”
Nico De Greef
Verantwoordelijke Beenhouwerij
Delhaize Karreveld

Bekijk al de gerechten van 'Plat National'

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst