Delhaize logo

undefined

Categorieën

Thema's

Sluiten
Ontdek je lokale veehouder!
Kies voor Delhaize. Zo ondersteun ook jij de lokale veehouders.

Delhaize is een historische partner van de Belgische landbouwers. Om nog beter te kunnen inspelen op de toenemende behoeften van haar producenten, versterkt Delhaize haar toeleveringsmodel door nauwer samen te werken met de rundveehouders. Het rundsvlees dat je in onze beenhouwerijafdeling terugvindt, wordt dus, wanneer het aanbod het toelaat, rechtstreeks geleverd door onze lokale veehouders.

Een duurzame en transparante vertrouwensrelatie.

Deze duurzame productiemethode maakt het niet enkel mogelijk om onze lokale veehouders te ondersteunen, maar ook om een langdurige vertrouwensrelatie op te bouwen en meer transparantie in de bevoorrading te garanderen. De lokale veehouder verbindt zich er immers toe om volledig transparant te zijn over de herkomst, specificaties van het product, kwaliteitsvol en vers Belgisch rundsvlees te leveren.

Ontdek je lokale veehouder !

Raf De Witte - Delhaize Dendermonde

Gemeente: Dendermonde
Familiebedrijf: ja
Veehouder sinds 15 jaar
Aantal dieren: 300
Wat maakt het boerenleven zo mooi?
Ik moet in de natuur kunnen zijn en van de buitenlucht kunnen genieten. Ik ben iemand die graag actief bezig is met de dagelijkse verzorging van mijn dieren.

Wat kenmerkt de Belgische rundveehouderij?
Wij staan op en gaan slapen met de verzorging van onze dieren. Mijn collega’s en ikzelf zijn dan ook extreem trots op het werk dat we dagelijks verrichten. 

Welke voeding krijgen je dieren? 
Zo lokaal mogelijke voeding en zoveel mogelijk eigen gewassen. Soms krijgen onze dieren ook reststromen, waaronder maïs, bietenpulp en verschillende soorten granen.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
Het is lekker en mals vlees. Bovendien is er voor elk wat wils: een sappige steak, een handgesneden steak tartaar of een heerlijk stoofpotje. Elk stuk van het dier kan je verwerken zodat er geen afval is.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
Hoe lokaler je koopt, hoe kleiner de ecologische voetafdruk. Het is goed om de Belgische economie en meer specifiek de Belgische landbouwers te ondersteunen.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Ik hou van de Belgische klassiekers. Geef mij dan maar een sappige entrecôte met lekkere, knapperige frietjes of een stoofpotje.

Welke tip zou je aan de klant geven over de bereidingswijze van het rundsvlees?
Kies voor afwisseling. Elk stukje van het dier kan perfect verwerkt worden in een heerlijk gerecht.

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
De Belgische boer had dringend een positief signaal nodig. Het doet deugd om te zien dat we dankzij deze samenwerking erkenning krijgen voor het harde werk dat we dagelijks verrichten.

 
Raf De Gusseme - Delhaize Ninove

Gemeente: Lede
Familiebedrijf: ja, samen met mijn zoon
Veehouder sinds 47 jaar
Aantal dieren: 270
Wat maakt het boerenleven zo mooi?
Boer ben je niet voor even, maar voor het leven, het zit in onze genen. Je staat er mee op en gaat er mee slapen. Ik hou ervan om mijn werkdag op de boerderij zelf in te delen en prijs me gelukkig om in een wondermooie omgeving te mogen werken.

Wat kenmerkt de Belgische rundveehouderij?
Onze dieren zijn rustig van karakter omdat ze met veel kennis van zaken worden opgekweekt. De expertise van de Belgische boer maakt het verschil op je bord.

Welke voeding krijgen je dieren?
Zo lokaal mogelijke voeding en zoveel mogelijk eigen gewassen. Soms krijgen onze dieren ook reststromen, waaronder maïs, bietenpulp en verschillende soorten granen.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
Het Belgisch rundsvlees heeft alles in huis om de consument te kunnen verleiden: mals en sappig vlees dat bovendien vol van smaak is.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
Door Belgisch te kopen, ondersteun je de lokale economie en geef je de Belgische boer een duwtje in de rug. Bovendien ben ik fier op het duurzamere karakter van onze veeteelt.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Een stuk dat iets minder bekend is, maar daarom niet minder lekker: het zenuwstuk. Dit bevindt zich in de schouder van het dier en heeft een lekkere smaak. Ideaal om een heerlijk stoofpotje of steak op tafel te toveren.

Welke tip zou je aan de klant geven over de bereidingswijze van het rundsvlees?
Ik kan je twee eenvoudige tips & tricks meegeven: haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen en kruid het lekker af, zowel in de pan als vlak voor het opdienen.

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
Het siert Delhaize dat ze het voortouw neemt binnen de Belgische retail om zich in te zetten voor de korte keten. De consument kan zo resoluut kiezen voor vlees van eigen bodem.
Luc Van Bastelaere - Delhaize Waasland

Gemeente: Lokeren
Familiebedrijf: ja, samen met mijn vrouw en kinderen
Veehouder sinds 35 jaar
Aantal dieren: 500

Wat maakt het boerenleven zo mooi?
De vrijheid van de boerenstiel en je eigen baas kunnen zijn. Je krijgt ook veel interactie met de dieren, het draait echt om geven en nemen. Daarnaast ben ik ook fier dat we producten produceren waar de mensen waardering voor tonen. Hiermee hoop ik ook waardering vanuit de gemeenschap te kunnen krijgen.

Wat kenmerkt de Belgische rundveehouderij?
Wij hebben aandacht voor het individuele dier en een grote kennis van zaken in de verzorging van onze dieren.

Welke voeding krijgen je dieren?
Zo lokaal mogelijke voeding en zoveel mogelijk eigen gewassen. Soms krijgen onze dieren ook reststromen, waaronder maïs, aardappelproducten, perspulp, stro en hooi.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
Het vlees heeft een zeer fijne structuur (fijne vezels) zonder al teveel vet waardoor het zeer mals is. Bovendien zit het vlees boordevol voedingswaarden en kan je het op verschillende manieren klaarmaken.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
Het Belgisch witblauw rundsvlees behoort tot de beste rassen ter wereld. Het zorgt voor een lokale verankering en de boeren rekenen ook echt op de steun van de Belgische consument.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Americain vergezeld door knapperige, versgesneden frietjes en een frisse salade of zelfgemaakt stoofvlees. Je kan me ook altijd plezieren met een sappige entrecôte of côte à l’os.

Welke tip zou je aan de klant geven over de bereidingswijze van het rundsvlees?
Maak gebruik van een antikleefpan en leg nooit teveel vlees of te koud vlees in de pan. Anders zal het vlees 'zooien' waardoor je geen krokant korstje krijgt.

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
Het is leuk om te weten dat mijn vlees waarvoor ik dag in dag uit met hart en ziel werk, terug te vinden is in mijn lokale Delhaize supermarkt. Ik ben fan van de korte link tussen de boer en het afhaalpunt.
Jacques Danneau - Delhaize Halle

Gemeente: Kester
Familiebedrijf: ja, samen met mijn vrouw en zoon
Veehouder sinds 40 jaar
Aantal dieren: 250

Wat maakt het boerenleven zo mooi?
Ik amuseer mij elke dag. Zowel op het veld als tussen mijn dieren. Het geeft me veel voldoening om mijn job met enorm veel passie te kunnen uitvoeren en ik zou het niet meer kunnen missen.

Wat kenmerkt de Belgische rundveehouderij?
Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Wij hebben geen megaboerderijen zoals in het buitenland en hebben veel oog voor het individuele dier en zijn welzijn.

Welke voeding krijgen je dieren?
Zo lokaal mogelijke voeding en zoveel mogelijk eigen gewassen. Soms krijgen onze dieren ook reststromen, waaronder maïs, hooi en krachtvoer.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
Ons rundsvlees staat typisch bekend om zijn fijne draad van de spiervezels. Samen met de perfecte voeding zorgt dit voor uiterst mals en sappig vlees.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
Door rundsvlees bij Delhaize te kopen, ondersteun je zo mee de lokale boer. Bovendien staat dit vlees bekend om zijn lagere ecologische voetafdruk in vergelijking met de buitenlandse rassen.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Een goede zesrib of entrecôte sla ik nooit af. Rundsvlees van eigen bodem smaakt het best, ik zou het elke dag kunnen eten.

Welke tip zou je aan de klant geven over de bereidingswijze van het rundsvlees?
Lekker saignant gebakken in de pan of op een warme grillplaat. Met de juiste kruiden en een lekker glaasje wijn erbij is het vlees ook heel smaakvol op de barbecue voor een avondje met vrienden.

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
Ik vind het top van Delhaize dat ze resoluut voor de Belgische boer kiest en ze steeds meer in interactie wil gaan. Het is een groot voordeel voor ons als boer om vooruitzicht te hebben op een goede en vaste afzet.
Henk Coussens - Delhaize Izegem

Gemeente: Oostrozebeke
Familiebedrijf: ja, samen met mijn vrouw
Veehouder sinds 23 jaar
Aantal dieren: 350
Wat maakt het boerenleven zo mooi?
Dat is simpelweg de passie voor mijn dieren en de vrijheid die het werk me biedt om er dagelijks mee te werken.

Welke voeding krijgen je dieren?
Zo lokaal mogelijke voeding en zoveel mogelijk eigen gewassen. Soms krijgen onze dieren ook reststromen, waaronder maïs, gras, perspulp, aardappelen en krachtvoer.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
Ons rundsvlees staat erom bekend om uiterst mals en puur van smaak te zijn.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
Door Belgisch vlees te consumeren, steun je de lokale veehouder.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Een lekker stukje rosbief kan me altijd bekoren.

Welke tip zou je aan de klant geven over de bereidingswijze van het rundsvlees?
Lekker saignant gebakken behoudt het vlees zijn authentieke smaak.

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
Het is een groot voordeel voor ons als boer dat Delhaize ons een vaste afzet kan garanderen.

 
Koen Philips-Denoo - Delhaize Roeselaere

Gemeente: Torhout
Familiebedrijf: ja, samen met mijn partner
Veehouder sinds 9 jaar
Aantal dieren: 500

 
Wat maakt het boerenleven zo mooi?
Het feit dat ik mijn eigen baas ben en mijn dag kan indelen zoals ik het wil.

Welke voeding krijgen je dieren?
Onze dieren worden gevoed met enkelvoudige grondstoffen.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
Ons rundsvlees staat erom bekend om lekker en vlezig te zijn.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
Door Belgisch vlees te consumeren, steun je de lokale veehouder.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Geef mij dan maar een malse biefstuk.

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
De samenwerking met Delhaize staat garant voor kwaliteit.
Frederic Baekelandt - Delhaize Ronse

Gemeente: Ronse
Familiebedrijf: ja, samen met mijn moeder en vrouw
Veehouder sinds 25 jaar
Aantal dieren: 480

Wat maakt het boerenleven zo mooi?
Het totaalplaatje van natuur en dieren spreekt mij het meest aan. Ik zou me geen ander leven kunnen inbeelden.

Wat kenmerkt de Belgische rundveehouderij?
Wij hebben veel aandacht voor het welzijn van onze dieren. Zo zorgen we er steeds voor dat ze voldoende vers drinkwater hebben dat makkelijk bereikbaar is en ze de schaduw kunnen opzoeken bij warme temperaturen. Aandacht besteden aan het dierenwelzijn is voor ons één van de belangrijkste pijlers.

Welke voeding krijgen je dieren?
Zo lokaal mogelijke voeding en zoveel mogelijk eigen gewassen. Soms krijgen onze dieren ook reststromen, waaronder maïs, perspulp, stro en ruwvoeder.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
De dieren zijn zeer zacht van karakter en gemakkelijk in de omgang. Een plezier om mee te werken.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
Ik ben een grote fan van de korte voedselvoorzieningsketen zonder al teveel tussenschakels. Dit zorgt voor meer duidelijkheid en transparantie en is gunstig voor de afname van de ecologische voetafdruk.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Mensen hebben er soms geen tijd meer voor, maar er gaat niets boven een sappig en perfect gegaarde rosbief. Mooi rood van kleur, vol van smaak en supermals. Bovendien is het helemaal niet zo moeilijk, de oven doet het meeste werk.

Welke tip zou je aan de klant geven over de bereidingswijze van het rundsvlees?
Schroei het vlees eerst kort toe alvorens op lage temperatuur in de oven te plaatsen. Zo krijg je een krokant korstje en is het vlees toch warm vanbinnen zonder dat het te droog of uitgebakken is. Kruid nadien af met peper en zout en klaar is Kees!

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
De steun die Delhaize aan de landbouwer biedt, doet deugd. Dit is de weg die we allemaal verder moeten inslaan.


 
Lemaire Taelemans - Delhaize Denderleeuw

Gemeente: Denderleeuw
Familiebedrijf: ja
Veehouder sinds 30 jaar
Aantal dieren: 450

Wat maakt het boerenleven zo mooi?
Ik ben geboeid door de Belgische witblauwrunderen.

Wat kenmerkt de Belgische rundveehouderij?
Wij schenken enorm veel aandacht aan de gezondheid en het welzijn van onze dieren.

Welke voeding krijgen je dieren?
Onze dieren eten gemengd ruwvoeder van eigen productie en eiwitrijke granen.

Wat maakt het Belgisch rundsvlees zo typisch?
Door Belgisch vlees te kopen, verminder je de ecologische voetafdruk.

Wat is het voordeel voor de klant om lokaal rundsvlees van Belgische origine te eten?
De talrijke controles op de voedselveiligheid geven je de garantie op kwaliteitsvol vlees.

Welk stukje vlees eet je het liefst en zou je aan de vleesliefhebbers aanraden?
Ik ben altijd te vinden voor een malse biefstuk of een lekkere entrecôte. Gemakkelijk en klaar in een handomdraai.

Welke tip zou je aan de klant geven over de bereidingswijze van het rundsvlees?
Gebruik echte boter zodat het vlees een lekker krokant korstje krijgt.

Wat vind je tenslotte positief aan de samenwerking met Delhaize?
Ik waardeer dat Delhaize aandacht besteedt aan de lokale productie en respect heeft voor de Belgische veehouder.