Recepten inspiratiePlat van't seizoen
Laat je inspireren
Recepten per menugang

Konijn met jagersaus

Bereiding

  1. Snijd de wortelen in schijfjes en de sjalotten in reepjes. Bak ze op een laag vuur in een braadpan (cocotte) met 2 el olijfolie. 

  1. Bak ondertussen de stukken konijn aan beide kanten bruin op een hoog vuur in een grote pan met de boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 

  1. Strooi wat bloem over de groenten en roer 1 min. Giet er dan de rode wijn en het water bij. Roer goed en schraap het aanbaksel op de bodem los. Voeg het tomatenconcentraat en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Leg de stukken konijn in de cocotte (maak de pan niet schoon). Voeg het bouquet garni toe, dek af en laat 40 min. sudderen op een laag vuurtje. Draai de stukken konijn halverwege de kooktijd om. 

  1. Bak de minipaddenstoelen in hun geheel goudbruin in dezelfde pan waarin je het konijn hebt gebraden. Voeg ze toe aan de cocotte en laat nog 5 min. sudderen, zonder deksel. Kruid naar wens. 

  1. Serveer met geroosterde krieltjes, puree of kroketten. Garneer eventueel met wat tijm of peterselie. 

 

Tip: Wil je de lever toevoegen? Snijd hem in stukjes en braad hem apart. Voeg hem helemaal aan het eind toe aan de cocotte, samen met de champignons. 

  • 1 heel konijn, versneden 
  • 400 g minipaddenstoelen 
  • 4 wortelen 
  • 4 sjalotten 
  • 1 blik tomatenconcentraat 70 g
  • ½ fles rode wijn (3,75 dl) 
  • 3,75 dl water 
  • 2 el bloem 
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon 
  • 15 g boter
  • 3 el olijfolie 

  • 1 bouquet garni 

  • Peper 

  • Zout  

Promoties van de week

Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
+/- 1,5 kg
11,19€/kg€16,79
7,83 €/kg
+/-€11,75
Wortelen
1+1 gratis
1 kg
1,15 €/kg
€1,15
H de L'Hospitalet | 2020 | Witte
Dit product is niet meer beschikbaar
H De L'Hospitalet | 2019 | Rood
75 cl
10,65 €/l€7,99
7,99 €/l
€5,99