Delhaize logo

undefined

0
Categorieën
Thema's
Sluiten
Recepten inspiratiePlat van't seizoen
Laat je inspireren
Recepten per menugang

Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto

Bereiding

  1. Giet de azijn in een schaal en voeg 4 el olijfolie, het teentje knoflook in plakjes gesneden, de oregano, het paprikapoeder en zout toe. Meng goed. Bestrijk de koteletten met deze marinade, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten. 
  2. Pesto: doe de fijngehakte lente-ui in de kom van een mixer of hakmolen. Voeg alle andere ingrediënten voor de pesto toe en mix fijn. 
  3. Steek de tomaten op spiesjes en hak de lente-uitjes fijn. 
  4. Laat de koteletten uitlekken, verwijder de plakjes knoflook en grill ze ± 5 min. op de barbecue (of op een hete grill). Bestrijk de tomatenspiesjes met olijfolie en grill ze ook 2 tot 3 minuten. Draai ze af en toe om. 
  5. Serveer de koteletten met de tomatenspiesjes, gegarneerd met pesto. Strooi er wat gehakte lente-uitjes over. Dien op met een slaatje en aardappelen in de schil of bulgur. 

Tip
Naar eigen smaak kan je ook een klein teentje geperste knoflook aan de pesto toevoegen.

  • 4 varkenskoteletten
  • 800 g datterinotomaten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 lookteentje
  • 3 eetlepels Xérèsazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 kl gerookte paprika
  • Peper en zout
  • 1 jonge ui
  • 1 bussel basilicum
  • 1/2 bussel dille
  • 20 g geraspte parmezaan
  • 8 cl olijfolie
  • Peper en zout

Promoties van de week

“In Koningshooikt kweekt
het tuinbouwbedrijf TBMP al drie generaties lang tomaten. Speciaal voor Delhaize kweken ze lekker zoete en knapperige Datterino tomaten."

Alain Kleine
Verantwoordelijke Groenten & Fruit
Delhaize Wezembeek