Delhaize logo

undefined

0
Categorieën
Thema's
Sluiten
Recepten inspiratiePlat van't seizoen
Laat je inspireren
Recepten per menugang

Maatjes en slaatje van gegrilde krielaardappelen met sperziebonen

Bereiding

  1. Stoom de ongeschilde aardappelen 15 min zodat ze wat 'al dente' blijven.
  2. Kook tegelijkertijd de sperziebonen ± 6 min in kokend water (let op: ze moeten ook 'al dente' blijven). Laat ze uitlekken en dompel ze onder in ijskoud water.
  3. Vinaigrette: rasp wat citroenzeste (± 1 kl) en voeg er 2 el sap aan toe. Voeg alle andere ingrediënten toe, meng alles goed met een garde en voeg indien nodig nog wat water toe.
  4. Verhit een grote grill (of 2 pannen). Halveer de krielaardappelen, meng er 3 el vinaigrette door en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de hete grill. Haal ze eraf zodra ze grillstrepen hebben en doe hetzelfde met de sperziebonen (uitgelekt en vermengd met vinaigrette).
  5. Meng de krielaardappelen, de sperziebonen en de waterkers (enkel de blaadjes). Serveer bij de maatjes met uien en zet de vinaigrette er apart naast.

Tip
Haal de maatjes uit de koelkast bij het begin van dit recept. Zo zijn ze niet te koud wanneer je ze opeet.

  • 8 maatjes
  • 500 g sperziebonen
  • 1 kleine bussel waterkers
  • 800 g krieltjes
  • 1 citroen bio
  • 4 el water
  • 250 g mayonaise
  • 2 El shiro misopasta
  • 2 koffielepels mosterd
  • 2 kl gerookte paprika

Promoties van de week

“Maatjes zijn jonge haringen waarop in mei wordt gevist in Noorwegen en Denemarken. Onze Nederlandse leverancier selecteert stevige, dikke haringen met wit vlees dat naar jodium ruikt. "
Kris Haesen
Verantwooredelijke vis
Delhaize Kontich