Recept zoekresultatenZeeduivel met honing en bieslook
Delhaize logo
  • Zeeduivel met honing en bieslook

Zeeduivel met honing en bieslook

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Zeeduivel met honing en bieslook

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el citroensap
  • boter
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 grote kl Dijonmosterd
  • 1 grote sjalot
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 10 cl verse room
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 700 g zeeduivelfilets

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Siroop | Citroen

Pulco

Siroop | Citroen

70 cl

€6,69

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Sjalotten | Verpakt

Delhaize

Sjalotten | Verpakt

500 gr

€1,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,73

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Zeeduivelfilet | Noordzee

Delhaize

Zeeduivelfilet | Noordzee

4 × +/- 205 gr

+/-€43,00

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Totaal:
+/-€59,93

Begin met koken

  1. Snij de zeeduivel in stukken en bak op een middelmatig vuur in een sauteerpan met de boter. Neem uit de pan wanneer ze rondom lichtbruin gebakken zijn.
  2. Giet 1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de fijngesnipperde sjalot hierin 5 min. fruiten op een zacht vuur. Voeg 12 cl water toe, roer het aanbaksel los, voeg de honing toe, het citroensap, de mosterd en de room. Roer er het verkruimelde bouillonblokje onder en leg de stukken vis in deze saus. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Voeg 2 eetlepels bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op, bestrooi de borden met de resterende bieslook. Serveer met een groene groente en aardappelpuree.

Kooktip

  • Bieslook versnipperen gaat gemakkelijk met de schaar!
  • Variant: Ook lekker met goudbrasem (roodbaars) of, voor de kleinere budgetten, pangasius.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
  • Zeeduivel met honing en bieslook

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Siroop | Citroen

Pulco

Siroop | Citroen

70 cl

€6,69

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Sjalotten | Verpakt

Delhaize

Sjalotten | Verpakt

500 gr

€1,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,73

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Zeeduivelfilet | Noordzee

Delhaize

Zeeduivelfilet | Noordzee

4 × +/- 205 gr

+/-€43,00

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Totaal:
+/-€59,93