Wijting met Bayonneham en champignons
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 500 g wijtingfilet
- 6 sneden Bayonneham
- 250 g champignons (Parijse en/of shiitakes)
- 1 sjalot
- 20 cl cider brut (of bouillon)
- 20 cl vetarme culinaire room
- 3 el olijfolie
- gehakte bieslook
- zout en peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989102600231600000
F2021021500076660000
S2021101300581720000
F2020050400057890000
S2021060800553730000
Begin met koken
- Snij de wijtingfilets in 6 stukken en peper ze Wikkel ze in een snee ham Bak ze snel goudbruin op een stevig vuurtje langs beide kanten, in een sauteerpan met 2 soeplepels olijfolie Zet het vuur zachter en laat ze gedurende 5 minuten verder bakken.
- Snij intussen de champignons en de sjalot fijn.
- Neem de wijtingfilet van de sauteerpan, voeg 1 soeplepel olijfolie toe en stoof de champignons en de sjalot. Wanneer het water is verdampt, giet de cider erbij, week het sap los, zet op een gemiddeld vuurtje.
- Wanneer het vocht voor de helft verdampt is, voeg de room toe en breng het aan de kook; breng op smaak met kruiden. Leg de stukken wijting in de saus en laat nog 2 minuten sudderen. Bestrooi met bieslook en serveer onmiddellijk met de verse pasta en prei.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 416; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 340,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989102600231600000
F2021021500076660000
S2021101300581720000
F2020050400057890000
S2021060800553730000