Warme chocolademoelleux, sorbet van amandelmelk, speculooscrumble en groene appel
door Yves Mattagne
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Pasen,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 25 g amandelschilfers
- 2 chocolademoelleux
- 1 groene appel
- 2 el Luikse siroop
- 2 takjes munt
- 4 sorbetbolletjes met amandelmelk
- 4 stukken speculooskoek
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018030800013880000
F2015082600824200000
F2009121000332830000
S1994033100092470000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Breek de speculooskoek in stukjes voor de crumble.
- Een spuitzak met Luikse siroop vullen.
- Snij de groene appel(s) in stokjes.
- Bak de moelleux in de oven.
Afwerking en garnering
Leg de speculooscrumble op de borden, enkele druppels Luikse siroop, de appelstokjes, de sorbetbolletjes met amandelmelk, de warme moelleux en werk af met muntblaadjes en een paar amandelschilfers.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1157; energie (kCal): 277; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 29,4; suikers (g): 23,6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 858,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Pasen,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018030800013880000
F2015082600824200000
F2009121000332830000
S1994033100092470000
Laad nog 2 producten