Recept zoekresultatenVissoep met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Vissoep met grijze garnalen
    A

Vissoep met grijze garnalen

Vissoep met grijze garnalenA
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 goudbrasem
  • 400 g visfilets naar keuze (schol, roodbaars…)
  • 1 venkel
  • 2 wortelen
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 140 g tomatenconcentraat
  • 8 dl visfond
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • enkele draaien van de specerijenmolen ‘Chili Explosion’ (naar smaak)
  • 250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 goudbrasem
  • 400 g visfilets naar keuze (schol, roodbaars…)
  • 1 venkel
  • 2 wortelen
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 140 g tomatenconcentraat
  • 8 dl visfond
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • enkele draaien van de specerijenmolen ‘Chili Explosion’ (naar smaak)

Begin met koken

35 min. + 35 min. kooktijd
1
Hak de groenten en het teentje knoflook grof; houd apart.
2
Fileer de goudbrasem (houd apart voor de versiering) en doe de restjes (kop en graten) in een stoofpan met de ongepelde grijze garnalen en 2/3 van de  olijfolie; fruit 5 min. op een zeer hoog vuur. 
3
Voeg de groenten, de visfond, het tomatenconcentraat, de saffraan, de visfilets in stukken en de peperbolletjes toe. Voeg water toe tot de ingrediënten net onder staan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 35 min. sudderen.
4
Haal de kop en de dikke graat uit de bouillon. Mix tot een gladde soep in de blender; voeg een beetje water toe indien de soep te dik is en breng verder op smaak (zout en ‘Chili Explosion’). Zeef de soep en pers de massa goed uit. Warm nog even op.
5
Snijd de goudbrasemfilets in stukken en bak ze kort goudbruin in 1/3 van de olijfolie.
6
Verdeel ze over de borden, met de soep en de gepelde grijze garnalen. Versier eventueel met oregano en verse rozemarijn.
7
Dien op met sneetjes geroosterd boerenbrood en Provençaalse rouille.
1
Hak de groenten en het teentje knoflook grof; houd apart.
2
Fileer de goudbrasem (houd apart voor de versiering) en doe de restjes (kop en graten) in een stoofpan met de ongepelde grijze garnalen en 2/3 van de  olijfolie; fruit 5 min. op een zeer hoog vuur. 
3
Voeg de groenten, de visfond, het tomatenconcentraat, de saffraan, de visfilets in stukken en de peperbolletjes toe. Voeg water toe tot de ingrediënten net onder staan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 35 min. sudderen.
4
Haal de kop en de dikke graat uit de bouillon. Mix tot een gladde soep in de blender; voeg een beetje water toe indien de soep te dik is en breng verder op smaak (zout en ‘Chili Explosion’). Zeef de soep en pers de massa goed uit. Warm nog even op.
5
Snijd de goudbrasemfilets in stukken en bak ze kort goudbruin in 1/3 van de olijfolie.
6
Verdeel ze over de borden, met de soep en de gepelde grijze garnalen. Versier eventueel met oregano en verse rozemarijn.
7
Dien op met sneetjes geroosterd boerenbrood en Provençaalse rouille.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 366; energie (kCal): 88; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 545,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 366; energie (kCal): 88; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 545,69
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers

Delhaize

Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers

250 gr

€7,15

ASC Hele garnalen

Delhaize

ASC Hele garnalen

400 gr

€12,09

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,88

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

2 × +/- 330 gr

+/-€16,16

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,79

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,69

Tomatenconcentraat | Groenten

Elvea

Tomatenconcentraat | Groenten

2 x 100 gr

€3,95

Vis Fumet

North Sea Chefs

Vis Fumet

400 gr

€3,99

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,59

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Totaal:
+/-€65,33