Recept zoekresultatenVissoep met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Vissoep met grijze garnalen
    A

Vissoep met grijze garnalen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Vissoep met grijze garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 goudbrasem
  • 400 g visfilets naar keuze (schol, roodbaars…)
  • 1 venkel
  • 2 wortelen
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 140 g tomatenconcentraat
  • 8 dl visfond
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • 1 koffielepel zwarte peperkorrels
  • enkele draaien van de specerijenmolen ‘Chili Explosion’ (naar smaak)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    21,96 €/kg
    €5,49
    F2009011500299910000
  • Gekookte Gambas | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    300 gr
    21,63 €/kg
    €6,49
    Afhaling vanaf 27/03
    F2019051600038120000
  • Kabeljauwhaasje | Royale
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 340 gr
    +/-33,99€/kg
    +/-€11,56
    F2012092400222100000
  • Tomaten | Concentraat | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    140 gr
    6,07 €/kg
    €0,85
    S2022091200652170000
  • Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    26,25 €/kg
    €3,15
    S2019081600292790000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Kruiden | Roze peperbollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    216,67 €/kg
    €4,55
    S2009121808001310000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + 35 min. kooktijd

    1. Hak de groenten en het teentje knoflook grof; houd apart.
    2. Fileer de goudbrasem (houd apart voor de versiering) en doe de restjes (kop en graten) in een stoofpan met de ongepelde grijze garnalen en 2/3 van de  olijfolie; fruit 5 min. op een zeer hoog vuur. 
    3. Voeg de groenten, de visfond, het tomatenconcentraat, de saffraan, de visfilets in stukken en de peperbolletjes toe. Voeg water toe tot de ingrediënten net onder staan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 35 min. sudderen.
    4. Haal de kop en de dikke graat uit de bouillon. Mix tot een gladde soep in de blender; voeg een beetje water toe indien de soep te dik is en breng verder op smaak (zout en ‘Chili Explosion’). Zeef de soep en pers de massa goed uit. Warm nog even op.
    5. Snijd de goudbrasemfilets in stukken en bak ze kort goudbruin in 1/3 van de olijfolie.
    6. Verdeel ze over de borden, met de soep en de gepelde grijze garnalen. Versier eventueel met oregano en verse rozemarijn.
    7. Dien op met sneetjes geroosterd boerenbrood en Provençaalse rouille.

    Kooktip

    Een vis fileren schrikt je wat af? Geen probleem: koop goudbrasemfilets voor de versiering en vraag restjes vis aan de visafdeling. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 366; energie (kCal): 88; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 545,69
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Overig
    Hoofdgerecht
    • Vissoep met grijze garnalen
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    21,96 €/kg
    €5,49
    F2009011500299910000
  • Gekookte Gambas | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    300 gr
    21,63 €/kg
    €6,49
    Afhaling vanaf 27/03
    F2019051600038120000
  • Kabeljauwhaasje | Royale
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 340 gr
    +/-33,99€/kg
    +/-€11,56
    F2012092400222100000
  • Tomaten | Concentraat | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    140 gr
    6,07 €/kg
    €0,85
    S2022091200652170000
  • Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    26,25 €/kg
    €3,15
    S2019081600292790000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Kruiden | Roze peperbollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    216,67 €/kg
    €4,55
    S2009121808001310000