1
Hak de groenten en het teentje knoflook grof; houd apart.
2
Fileer de goudbrasem (houd apart voor de versiering) en doe de restjes (kop en graten) in een stoofpan met de ongepelde grijze garnalen en 2/3 van de olijfolie; fruit 5 min. op een zeer hoog vuur.
3
Voeg de groenten, de visfond, het tomatenconcentraat, de saffraan, de visfilets in stukken en de peperbolletjes toe. Voeg water toe tot de ingrediënten net onder staan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 35 min. sudderen.
4
Haal de kop en de dikke graat uit de bouillon. Mix tot een gladde soep in de blender; voeg een beetje water toe indien de soep te dik is en breng verder op smaak (zout en ‘Chili Explosion’). Zeef de soep en pers de massa goed uit. Warm nog even op.
5
Snijd de goudbrasemfilets in stukken en bak ze kort goudbruin in 1/3 van de olijfolie.
6
Verdeel ze over de borden, met de soep en de gepelde grijze garnalen. Versier eventueel met oregano en verse rozemarijn.
7
Dien op met sneetjes geroosterd boerenbrood en Provençaalse rouille.
1
Hak de groenten en het teentje knoflook grof; houd apart.
2
Fileer de goudbrasem (houd apart voor de versiering) en doe de restjes (kop en graten) in een stoofpan met de ongepelde grijze garnalen en 2/3 van de olijfolie; fruit 5 min. op een zeer hoog vuur.
3
Voeg de groenten, de visfond, het tomatenconcentraat, de saffraan, de visfilets in stukken en de peperbolletjes toe. Voeg water toe tot de ingrediënten net onder staan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 35 min. sudderen.
4
Haal de kop en de dikke graat uit de bouillon. Mix tot een gladde soep in de blender; voeg een beetje water toe indien de soep te dik is en breng verder op smaak (zout en ‘Chili Explosion’). Zeef de soep en pers de massa goed uit. Warm nog even op.
5
Snijd de goudbrasemfilets in stukken en bak ze kort goudbruin in 1/3 van de olijfolie.
6
Verdeel ze over de borden, met de soep en de gepelde grijze garnalen. Versier eventueel met oregano en verse rozemarijn.
7
Dien op met sneetjes geroosterd boerenbrood en Provençaalse rouille.