Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenVerse pasta bolognaise
Delhaize logo
  • Verse pasta bolognaise

Verse pasta bolognaise

door Kevin Lejeune
Verse pasta bolognaise
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 375 g eidooiers (= +/-18 eidooiers )
  • 435 g fijn tarwegriesmeel
  • 185 g bloem
  • 50 g water
  • 20 g olijfolie
  • 6 g zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 400 g troskerstomaten
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g ricotta
  • 150 g geraspte emmental
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 19 cl runderfond
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 snufje zachte paprika
  • 2 grote wortelen
  • 2 uien
  • peper en zout
  • 375 g eidooiers (= +/-18 eidooiers )
  • 435 g fijn tarwegriesmeel
  • 185 g bloem
  • 50 g water
  • 20 g olijfolie
  • 6 g zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 400 g troskerstomaten
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g ricotta
  • 150 g geraspte emmental
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 19 cl runderfond
  • 3 el olijfolie

Begin met koken

: 45 min. de voorbereiding - 1 u. kooktijd - 1 u. 30 min. rusttijd
1
Doe het griesmeel, de bloem en het zout in de kom van de keukenrobot. Maak een gaatje in het midden en giet er de eidooiers samen met de olie en het water. Kneed 4 à 5 min op lage snelheid tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat hem 1.30 u in de koelkast rusten.
2
Haal het deeg 2 keer door de pastamachine: de eerste keer om het te pletten en de tweede keer om het naar eigen keuze te snijden (spaghetti, tagliatelle …). Kook de pasta meteen in kokend gezouten water (± 1.30 min kooktijd) als je meteen aan tafel gaat of laat ze ± 1 u op een propere keukendoek drogen. Hoe droger de pasta, hoe langer de kooktijd.
3
Hak de uien, de wortelen en de knoflook grof. Fruit ze op een heel zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie.
4
Fruit intussen de pancetta in een grote braadpan, eerst op een zacht vuurtje zodat het vet smelt. Voeg het gehakt toe en roer het af en toe los terwijl het bakt, om de vorming van dikke klonters te vermijden. Besprenkel met de helft van de runderfond, roer alle aanbaksels los en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 1 of 2 min sudderen.
5
Schep het gebakken gehakt bij de groenten in de stoofpan. Voeg de tijm, de nootmuskaat, de paprika, het tomatenconcentraat en de rest van de runderfond toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 min op een matig vuurtje pruttelen. Voeg dan de ricotta en de gehalveerde kerstomaten toe. Laat nog 15 min sudderen en breng verder op smaak.
6
Serveer de “al dente’ gekookte pasta (zie stap 2) met de saus . Bestrooi met geraspte emmental, kruid met peper en werk af met basilicum.
1
Doe het griesmeel, de bloem en het zout in de kom van de keukenrobot. Maak een gaatje in het midden en giet er de eidooiers samen met de olie en het water. Kneed 4 à 5 min op lage snelheid tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat hem 1.30 u in de koelkast rusten.
2
Haal het deeg 2 keer door de pastamachine: de eerste keer om het te pletten en de tweede keer om het naar eigen keuze te snijden (spaghetti, tagliatelle …). Kook de pasta meteen in kokend gezouten water (± 1.30 min kooktijd) als je meteen aan tafel gaat of laat ze ± 1 u op een propere keukendoek drogen. Hoe droger de pasta, hoe langer de kooktijd.
3
Hak de uien, de wortelen en de knoflook grof. Fruit ze op een heel zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie.
4
Fruit intussen de pancetta in een grote braadpan, eerst op een zacht vuurtje zodat het vet smelt. Voeg het gehakt toe en roer het af en toe los terwijl het bakt, om de vorming van dikke klonters te vermijden. Besprenkel met de helft van de runderfond, roer alle aanbaksels los en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 1 of 2 min sudderen.
5
Schep het gebakken gehakt bij de groenten in de stoofpan. Voeg de tijm, de nootmuskaat, de paprika, het tomatenconcentraat en de rest van de runderfond toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 min op een matig vuurtje pruttelen. Voeg dan de ricotta en de gehalveerde kerstomaten toe. Laat nog 15 min sudderen en breng verder op smaak.
6
Serveer de “al dente’ gekookte pasta (zie stap 2) met de saus . Bestrooi met geraspte emmental, kruid met peper en werk af met basilicum.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Tarwe | 10 min
Ebly Tarwe | 10 min
4 x 125 gr
3
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39
Mineraalwater | Niet-bruisend | XXL | PET
Evian Mineraalwater | Niet-bruisend | XXL | PET
6 l
3+1 gratis
5
85
Olijfolie | Classico
Bertolli Olijfolie | Classico
75 cl
2de tegen -30%
12
55
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Gehakt | Hoevevarken | Ardens
Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
2 × +/- 350 gr
+/-€
4
72
Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
120 gr
4
99
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
2 × 250 gr
3 voor €5
1
99
Gepelde Tomaten
Mutti Gepelde Tomaten
400 gr
-20% voor 3
1
89
Ricotta | 2 x 100g
Galbani Ricotta | 2 x 100g
200 gr
2
55
Emmental | Geraspt
Delhaize Emmental | Geraspt
150 gr
1
69
Double Tomatenconcentraat
Mutti Double Tomatenconcentraat
130 gr
-20% voor 3
1
89
Fond | Rund
Delhaize Fond | Rund
19 cl
1
39
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Muskaatnoot | Gebroken | Molen
Delhaize Muskaatnoot | Gebroken | Molen
50 gr
3
49
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Totaal:
+/-€66,54