Recept zoekresultatenVerse pasta bolognaise
Delhaize logo
  • Verse pasta bolognaise
Verse pasta bolognaise

Verse pasta bolognaise

door Kevin Lejeune
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 375 g eidooiers (= +/-18 eidooiers )
  • 435 g fijn tarwegriesmeel
  • 185 g bloem
  • 50 g water
  • 20 g olijfolie
  • 6 g zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 400 g troskerstomaten
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g ricotta
  • 150 g geraspte emmental
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 19 cl runderfond
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 snufje zachte paprika
  • 2 grote wortelen
  • 2 uien
  • peper en zout
  • 375 g eidooiers (= +/-18 eidooiers )
  • 435 g fijn tarwegriesmeel
  • 185 g bloem
  • 50 g water
  • 20 g olijfolie
  • 6 g zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 400 g troskerstomaten
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g ricotta
  • 150 g geraspte emmental
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 19 cl runderfond
  • 3 el olijfolie

Begin met koken

: 45 min. de voorbereiding - 1 u. kooktijd - 1 u. 30 min. rusttijd
1
Doe het griesmeel, de bloem en het zout in de kom van de keukenrobot. Maak een gaatje in het midden en giet er de eidooiers samen met de olie en het water. Kneed 4 à 5 min op lage snelheid tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat hem 1.30 u in de koelkast rusten.
2
Haal het deeg 2 keer door de pastamachine: de eerste keer om het te pletten en de tweede keer om het naar eigen keuze te snijden (spaghetti, tagliatelle …). Kook de pasta meteen in kokend gezouten water (± 1.30 min kooktijd) als je meteen aan tafel gaat of laat ze ± 1 u op een propere keukendoek drogen. Hoe droger de pasta, hoe langer de kooktijd.
3
Hak de uien, de wortelen en de knoflook grof. Fruit ze op een heel zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie.
4
Fruit intussen de pancetta in een grote braadpan, eerst op een zacht vuurtje zodat het vet smelt. Voeg het gehakt toe en roer het af en toe los terwijl het bakt, om de vorming van dikke klonters te vermijden. Besprenkel met de helft van de runderfond, roer alle aanbaksels los en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 1 of 2 min sudderen.
5
Schep het gebakken gehakt bij de groenten in de stoofpan. Voeg de tijm, de nootmuskaat, de paprika, het tomatenconcentraat en de rest van de runderfond toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 min op een matig vuurtje pruttelen. Voeg dan de ricotta en de gehalveerde kerstomaten toe. Laat nog 15 min sudderen en breng verder op smaak.
6
Serveer de “al dente’ gekookte pasta (zie stap 2) met de saus . Bestrooi met geraspte emmental, kruid met peper en werk af met basilicum.
1
Doe het griesmeel, de bloem en het zout in de kom van de keukenrobot. Maak een gaatje in het midden en giet er de eidooiers samen met de olie en het water. Kneed 4 à 5 min op lage snelheid tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat hem 1.30 u in de koelkast rusten.
2
Haal het deeg 2 keer door de pastamachine: de eerste keer om het te pletten en de tweede keer om het naar eigen keuze te snijden (spaghetti, tagliatelle …). Kook de pasta meteen in kokend gezouten water (± 1.30 min kooktijd) als je meteen aan tafel gaat of laat ze ± 1 u op een propere keukendoek drogen. Hoe droger de pasta, hoe langer de kooktijd.
3
Hak de uien, de wortelen en de knoflook grof. Fruit ze op een heel zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie.
4
Fruit intussen de pancetta in een grote braadpan, eerst op een zacht vuurtje zodat het vet smelt. Voeg het gehakt toe en roer het af en toe los terwijl het bakt, om de vorming van dikke klonters te vermijden. Besprenkel met de helft van de runderfond, roer alle aanbaksels los en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 1 of 2 min sudderen.
5
Schep het gebakken gehakt bij de groenten in de stoofpan. Voeg de tijm, de nootmuskaat, de paprika, het tomatenconcentraat en de rest van de runderfond toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 min op een matig vuurtje pruttelen. Voeg dan de ricotta en de gehalveerde kerstomaten toe. Laat nog 15 min sudderen en breng verder op smaak.
6
Serveer de “al dente’ gekookte pasta (zie stap 2) met de saus . Bestrooi met geraspte emmental, kruid met peper en werk af met basilicum.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tarwe | 10 min

Ebly

Tarwe | 10 min

4 x 125 gr

€3,55

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Gehakt | 100% Varken | Gekruid

Delhaize

Gehakt | 100% Varken | Gekruid

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,99

Pancetta per carbonara

Rosa Dell Angelo

Pancetta per carbonara

120 gr

€4,79

Kerstomaat | mix

Delhaize

Kerstomaat | mix

400 gr

€2,99

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Delhaize

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

400 gr

Bio

€0,95

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Emmental | Geraspt

Delhaize

Emmental | Geraspt

150 gr

€1,49

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Fond | Rund

Delhaize

Fond | Rund

19 cl

€1,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Totaal:
€44,72