Verfrissende groenten-'pickles' met citroenolie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegan
Brunch,Picknick
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 radijsjes
- 1/2 courgette
- 4 ingelegde augurkjes
- 1/2 biet
- 1/2 koolraap
- 1/2 wortel
- 1/2 venkel
- 1 eetlepel ingelegde kappertjes op azijn
- 1,6 dl olijfolie
- 4 eetlepels ciderazijn
- 6 cl citroensap
- 1 eetlepel witte alcoholazijn
- 1 eetlepel fijne suiker of rietsuiker
- 1 snuifje fleur de sel
- 1 snuifje sichuanpeper
- Verse kruiden naar keuze: basilicum, bieslook, peterselie en/of dille
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
F2019031400033590000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 1 nacht marineertijd
- Schil de wortel, de koolraap en de biet. Snijd alle groenten (ook de augurkjes) in langwerpige superdunne schijfjes met een dunschiller of schilmesje. Leg ze een voor een op een grote schotel. Snijd de biet laatst en leg deze schijfjes in een apart diep bord.
- Meng 1 dl olijfolie, de ciderazijn, de kappertjes en 1 el van de azijn uit de kappertjesbokaal en voeg de fleur de sel en de Sichuanpeper eraan toe. Giet de mengeling over de groenten, meng goed en laat enkele uren of zelfs een nachtje in de koelkast marineren.
- Roer het citroensap, de suiker, de alcoholazijn en 6 cl olijfolie samen.
- Laat de groenten uitdruipen en rol ze op. Leg ze op een bord en sprenkel er citroenolie over. Garneer het bord met de kruiden. Dien fris op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 647; energie (kCal): 157; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 475,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Picknick
Overig
Lente,Zomer
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004122800318830000
F2019031400033590000
Laad nog 3 producten