Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 1 Porties
- 500 g fazantfilet
- 300 g kippenlevers
- 200 g spek
- 2 eieren
- 12 gedroogde zachte abrikozen
- 150 g studentenhaver Vesuvio
- 3 el cognac
- 1 dl wildfond
- 6 jeneverbessen
- 1 koffielepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 mespuntje speculaaskruiden
- zeezout
- 10 zoetzure augurken
- 10 opgelegde rode uitjes
- 1 patévorm
- 20 sneden ontbijtspek
- 1 snuifje Espelettepeper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007103000571510000
S2009111900252130000
+/- 1,5 kg
12,19€/kg€18,29
8,53 €/kg
+/-€12,80
Afhaling vanaf 31/01
F2010090900237130000
S2009120408000190000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 1 u gaartijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de fazantenfilets in stukken. Mix de filets, de lever, het spek, de eieren, de kruiden, de wildfond, de jeneverbessen en de cognac in de keukenrobot tot een homogene massa.
- Voeg de zachte abrikozen en de studentenhaver toe.
- Bedek de patévorm met de reepjes spek en vul op met het mengsel.
- Zet de patévorm onder deksel in een diepere braadslee met water en bak de paté 1 u in de oven au bain-marie.
- Laat helemaal afkoelen. Dien op in sneetjes met de garnituur van augurken en opgelegde rode uitjes.
Kooktip:
- 1 portie = 1 terrine van +/- 1 kg
- In de koelkast is deze terrine ongeveer vier dagen houdbaar.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007103000571510000
S2009111900252130000
+/- 1,5 kg
12,19€/kg€18,29
8,53 €/kg
+/-€12,80
Afhaling vanaf 31/01
F2010090900237130000
S2009120408000190000
Laad nog 4 producten