Recept zoekresultatenTerrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache
Delhaize logo
  • Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache

Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 500 g fazantfilet
  • 300 g kippenlevers
  • 200 g spek
  • 2 eieren
  • 12 gedroogde zachte abrikozen
  • 150 g studentenhaver Vesuvio
  • 3 el cognac
  • 1 dl wildfond
  • 6 jeneverbessen
  • 1 koffielepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 mespuntje speculaaskruiden
  • zeezout
  • 10 zoetzure augurken
  • 10 opgelegde rode uitjes
  • 1 patévorm
  • 20 sneden ontbijtspek
  • 1 snuifje Espelettepeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Ontbijt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
    F2007103000571510000
  • Cognac | VS | 40% ALC.
    70 cl
    32,13 €/l
    €22,49
    S2009111900252130000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    12,19€/kg€18,29
    8,53 €/kg
    +/-€12,80
    Afhaling vanaf 31/01
    F2010090900237130000
  • Kruiden | Jeneverbessen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    173,81 €/kg
    €3,65
    S2009120408000190000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de fazantenfilets in stukken. Mix de filets, de lever, het spek, de eieren, de kruiden, de wildfond, de jeneverbessen en de cognac in de keukenrobot tot een homogene massa.
    3. Voeg de zachte abrikozen en de studentenhaver toe.
    4. Bedek de patévorm met de reepjes spek en vul op met het mengsel.
    5. Zet de patévorm onder deksel in een diepere braadslee met water en bak de paté 1 u in de oven au bain-marie.
    6. Laat helemaal afkoelen. Dien op in sneetjes met de garnituur van augurken en opgelegde rode uitjes.

    Kooktip:

    • 1 portie = 1 terrine van +/- 1 kg
    • In de koelkast is deze terrine ongeveer vier dagen houdbaar. 
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Terrine van fazant met gedroogde abrikoos en pistache

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spek | Ontbijt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
    F2007103000571510000
  • Cognac | VS | 40% ALC.
    70 cl
    32,13 €/l
    €22,49
    S2009111900252130000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    12,19€/kg€18,29
    8,53 €/kg
    +/-€12,80
    Afhaling vanaf 31/01
    F2010090900237130000
  • Kruiden | Jeneverbessen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    173,81 €/kg
    €3,65
    S2009120408000190000