Tartiflette van aardappelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Brunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 50 g coppa
- 800 g aardappelen Nicola
- 1 grote ui
- 450 g Reblochon de Savoie BOB
- 1,3 room
- 4 takjes verse tijm
- 200 g wortelspaghetti
- 200 g courgettelinguine
- 1 dl ciderazijn
- 10 g bieslook
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S1993063000007090000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 1 u kooktijd
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Verwijder lichtjes de korst van de Reblochon en rasp hem met de dikke kant van de rasp. Schil de aardappelen en de ui. Snijd ze met een mandoline in heel fijne schijfjes. Hak de coppa grof.
- Bekleed een diepe taartvorm (of een ovenschaal) met bakpapier. Vul met een laag aardappelen, voeg enkele schijfjesui en een beetje coppa toe, kruid metpeper en bestrooi met kaas. Bedekopnieuw met een laag aardappelen endoe zo voort tot alle ingrediënten zijnopgebruikt. Besprenkel met de room enbestrooi met geriste tijm.
- Bak 1 u in de oven en laat 10 min rusten alvorens de taart te ontvormen.
- Meng de groentespaghetti en -linguine met de azijn, zout en degehakte bieslook. Dien op als garnituurbij de aardappeltaart.
Kooktip:
- Als de reblochon heel koud is, kun je hem gemakkelijker raspen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 640; energie (kCal): 153; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 704,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Snack
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S1993063000007090000
Laad nog 4 producten