Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
door Pascale Naessens
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 300 g zeebaarsfilet
- 2 lente-uitjes
- 1/2 citroen (het sap)
- 1 handvol geroosterde hazelnoten
- 1 eetlepel hazelnootolie
- 1 el balsamicoazijn
- 50 g rucola
- zwarte peper en fleur de sel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015011400221100000
F1987042300314800000
F2020032400055500000
F2015032500328520000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Hak de hazelnoten grof.
- Snijd de zeebaarsfilet in kleine blokjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn en meng ze door de zeebaarstartaar.
- Meng een scheut hazelnootolie, de balsamicoazijn en het citroensap door de zeebaarstartaar. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Gebruik een keukenring om de zeebaarstartaar op de borden te serveren.
- Meng de rucola met wat hazelnootolie, kruid met peper en zout. Schik rond de zeebaarstartaar en strooi er de hazelnoten over.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 12,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 403,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015011400221100000
F1987042300314800000
F2020032400055500000
F2015032500328520000
Laad nog 4 producten