Tartaar van fruit met mascarpone
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids,Brunch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 tot 3 eetlepels frambozenazijn
- 2 x 50 g Easy suiker
- 250 g aardbeien
- 1/2 Charentais meloen (250 g netto, geschild)
- 1 groene appel
- 200 g mascarpone
- 125 g rode bessen
- 5 cl verse room
- Zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100327900000
F2009121000332830000
F1997032600141900000
F1986053100326800000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Snij de aardbeien, de ongeschilde appel en de meloen in heel kleine blokjes en doe ze vervolgens in een kom. Leg 6 kleine bessentrosjes opzij en rist de rest af op het fruit.
- Voeg de frambozenazijn toe, 50 g suiker en de zwarte peper. Meng goed, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
- Net voor het opdienen: prak de mascarpone met 50 g suiker, voeg de room toe en klop met de garde tot een smeuïge massa.
- Verdeel de fruittartaar over coupes, voeg de mascarponeroom toe en versier met de opzij gelegde bessentrosjes. Dien koel op.
Kooktip
- Vervang de meloen door perziken of nectarines.
- Doe de moeite om het fruit in heel kleine blokjes te snijden: het geeft de tartaar een meer verfijnde en vollere smaak.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 604; energie (kCal): 145; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 14,9; suikers (g): 13,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 413,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100327900000
F2009121000332830000
F1997032600141900000
F1986053100326800000
Laad nog 2 producten