Tartaar van asperges en groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Pasen
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 kg asperges
- 2 komkommers
- 2 appels (Granny Smith)
- 150 g selderij
- 750 g roomkaas of zure room
- 2 blokjes bouillon
- 2 bussels basilicum
- 2 eetlepels ciderazijn
- 2 dl olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
224 gr
12,90 €/kg
€2,89
Toevoegen
S2009032500149520000
S1996121600272290000
Reeds in je keuken
S1993063000007090000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Kook water met een bouillonblokje. Schil de asperges en laat de schillen gedurende 5 minuten in de bouillon intrekken. Kook de asperges gedurende 3 minuten in de bouillon. Ze moeten knapperig blijven.
- Haal de asperges eruit en zeef de bouillon.
- Schil de komkommer en meng met de roomkaas en de bouillon. De saus moet romig en licht schuimig zijn.
- Snij de komkommers, appels en selderij in kleine blokjes. Hou de uiteinden van de asperges en snij de rest eveneens in kleine blokjes.
- Breng de groententartaar op smaak met azijn en olijfolie, versnij de basilicum bovenop het mengsel.
- Dresseer de tartaar, garneer met de aspergetopjes. Giet het aspergesschuim op de borden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 90; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 674,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen
Diner
Lente
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
224 gr
12,90 €/kg
€2,89
Toevoegen
S2009032500149520000
S1996121600272290000
Reeds in je keuken
S1993063000007090000
Laad nog 1 producten