Spiraaltjes van blauwaderkaas en noten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 40 g roquefort
- 4 sneden van een groot vierkant brood, niet te vers
- 40 g zachte boter
- 40 g verse kaas met noten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013122600160800000
F1991050300142500000
Reeds in je keuken
S1994051808184390000
F2014102200196000000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
- Prak de roquefort met een vork met de verse kaas en de zachte boter. Meng tot een glad mengsel.
- Ontkorst de sneetjes brood (met de schaar, da’s makkelijker). Besmeer ze, tot op de rand, met de kaasbereiding. Rol ze stevig op. Snij elk rolletje in 6 dikke schijven.
- Leg de spiraaltjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 10 min. goudbruin in de oven.
- Dien warm op bij het aperitief.
Kooktip
Vers brood laat je best vooraf wat drogen (onafgedekt), anders zal je er de bereiding moeilijk op kunnen uitsmeren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1468; energie (kCal): 352; vetten (g): 22,7; verzadigde vetten (g): 14,2; koolhydraten (g): 28,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 105,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013122600160800000
F1991050300142500000
Reeds in je keuken
S1994051808184390000
F2014102200196000000