Spaghetti alla carbonara
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 240 g pancetta carbonara
- 8 eieren
- 500 g spaghetti
- 180 g pecorino toscano
- 20 g boter
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012041200572900000
F1993101900107900000
S2019060600259390000
F2014061600197000000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Bak intussen de pancetta in een grote sauteerpan met de gesmolten boter.
- Klop de eieren los met de geraspte kaas en een kleine soeplepel kookvocht van de pasta. Meng stevig.
- Giet de spaghetti af, maar bewaar het kookvocht. Haal de pan van het vuur en meng de pasta met de pancetta. Voeg de losgeklopte eieren toe en meng krachtig. Leng de saus, naar eigen smaak, met wat kookvocht aan. Kruid met peper en dien meteen op.
Kooktip
Houd een beetje geraspte pecorino opzij om aan tafel over de pasta te strooien.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 807; energie (kCal): 193; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 17,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1009,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012041200572900000
F1993101900107900000
S2019060600259390000
F2014061600197000000
Laad nog 1 producten