Recept zoekresultatenSpaghetti alla carbonara
Delhaize logo
  • Spaghetti alla carbonara
    C

Spaghetti alla carbonara

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Spaghetti alla carbonaraC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 240 g pancetta carbonara
  • 8 eieren
  • 500 g spaghetti
  • 180 g pecorino toscano
  • 20 g boter
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pancetta per carbonara

Rosa Dell Angelo

Pancetta per carbonara

2 × 120 gr

€9,58

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Pasta | Spaghetti Zero Residu van Pesticides

Panzani

Pasta | Spaghetti Zero Residu van Pesticides

500 gr

€1,69

Pecorino romano | bob stuk 180g

Delhaize

Pecorino romano | bob stuk 180g

180 gr

€5,09

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€20,84

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak intussen de pancetta in een grote sauteerpan met de gesmolten boter.
  3. Klop de eieren los met de geraspte kaas en een kleine soeplepel kookvocht van de pasta. Meng stevig.
  4. Giet de spaghetti af, maar bewaar het kookvocht. Haal de pan van het vuur en meng de pasta met de pancetta. Voeg de losgeklopte eieren toe en meng krachtig. Leng de saus, naar eigen smaak, met wat kookvocht aan. Kruid met peper en dien meteen op.

Kooktip

Houd een beetje geraspte pecorino opzij om aan tafel over de pasta te strooien.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 807; energie (kCal): 193; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 17,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1009,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 807; energie (kCal): 193; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 17,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1009,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Spaghetti alla carbonara
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pancetta per carbonara

Rosa Dell Angelo

Pancetta per carbonara

2 × 120 gr

€9,58

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Pasta | Spaghetti Zero Residu van Pesticides

Panzani

Pasta | Spaghetti Zero Residu van Pesticides

500 gr

€1,69

Pecorino romano | bob stuk 180g

Delhaize

Pecorino romano | bob stuk 180g

180 gr

€5,09

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€20,84