Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSoep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst
Delhaize logo
  • Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Voorgerecht
Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g bintjes
  • 2 preiwit
  • 2 bio zwarte pensen
  • 30 g verse kervel
  • 2 koffielepels gevogeltebouillon Delhaize taste of Inspirations
  • 1 feuille laurierblad
  • 30 cl melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte preiringen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    2,65 €/kg
    €1,59
    S1999051200271960000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Melk | Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Fruit de in rondjes gesneden prei gedurende twee min in een stoofpot met de olie. Voeg er de geschilde en in blokjes gesneden aardappels bij en de kerveltakjes. Overgiet met warm water envoeg er de gevogeltebouillon, het laurierblad en peper aan toe.
    2. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Pureer (of mix) en doe opnieuw in de kookpot. Voeg de melk erbij, kruid naar smaak en houd warm.
    3. Snijd voor het opdienen de bloedworst in dikke plakjes. Verwarm olijfolie in een pan. Doe de plakjes in de pan en laat ze snel bakken, waarbij je ze eenmaal omdraait.
    4. Doe de soep in borden die je versiert met de plakjes bloedworst en kerveltakjes.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Winter
    Voorgerecht
    • Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte preiringen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    2,65 €/kg
    €1,59
    S1999051200271960000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Melk | Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000